Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Αν παρόλ’ αυτά υπερψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, σας δηλώνουμε ότι είστε ανεπιθύμητοι στην Πιερία


  H επιστολή που επέδωσε αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πιερίας στους Βουλευτές του Νομού σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου 2013.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Αξιότιμοι κ. βουλευτές

Η κυβέρνηση, την οποία στηρίζει το κόμμα σας, έφερε στη βουλή στις 9/7 πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει, εκτός των άλλων, την κατάργηση 52 ειδικοτήτων της Τεχνικής κυρίως Εκπαίδευσης, οδηγώντας 2.000 εκπαιδευτικούς στον Καιάδα της απόλυσης, και διαλύοντας μία εκπαιδευτική δομή στην οποία φοιτούν χιλιάδες μαθητές οι οποίοι οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο. 


Με τον τρόπο αυτό, από τη μια, οξύνεται το κοινωνικό πρόβλημα, αφού εκατοντάδες ακόμα εκπαιδευτικοί προστίθενται στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας, έναν κατάλογο στον οποίο ήδη γράφτηκαν οι 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που δεν προβλέπεται να ξαναπροσληφθούν το νέο σχολικό έτος και, από την άλλη, χιλιάδες μαθητές εξωθούνται από το δημόσιο σχολείο ή στέλνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση-κατάρτιση, όπου κυριαρχεί η λογική της «μαθητείας», δηλ. της προσφοράς της μαθητικής νεολαίας στις επιχειρήσεις για δωρεάν και ανασφάλιστη εργασία.

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό ξεδιπλώνεται το «νέο σχολείο» της αγοράς και στο χώρο της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης: το σχολείο των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας, της φτηνής κατάρτισης, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, ένα σχολείο που βασικό στόχο έχει να δημιουργήσει το νέο φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτό το σχολείο σχεδίαζαν κυβέρνηση, κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ πριν τα μνημόνια, αυτό προωθούν και σήμερα με τη συνδρομή των μνημονιακών νόμων.



Αξιότιμοι κύριοι,

Πενήντα θα είναι οι απολυμένοι στο νομό Πιερίας, εκατοντάδες οι μαθητές και οι γονείς που τους αφορά το πρόβλημα. Δεν υπάρχει πια οικογένεια στο νομό μας που να μην έχει έναν τουλάχιστον απολυμένο, έναν μακροχρόνια άνεργο, έναν ελαστικά απασχολούμενο, έναν απλήρωτο εργαζόμενο, ως συνέπεια των πολιτικών που στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην την αφορούν οι επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζετε, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία και στην παιδεία, η διάλυση των κοινωνικών δομών.

Το θανατηφόρο παιχνίδι των δόσεων και της χρεοκοπίας αλλά και της δήθεν «ανάπτυξης» πρέπει να σταματήσει! Σας καλούμε να πάρετε σαφή θέση άμεσα!Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από την Πιερία, πολλοί από αυτούς ψηφοφόροι σας, περιμένουν μία σαφή δήλωσή σας: θα ψηφίσετε ξανά τα μέτρα που ισοπεδώνουν την κοινωνία ή θα βάλετε φρένο στον κατήφορο με ένα τιμητικό ΟΧΙ;

Αναμένουμε να καταψηφίσετε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα.

Αναμένουμε να τιμήσετε με την ψήφο σας όσους σας στήριξαν με την ψήφο τους και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Αναμένουμε να δώσετε μια μάχη μέχρις εσχάτων για να στηρίξετε αυτούς τους 2500 εκπαιδευτικούς, τους 20000 μαθητές, το Δημόσιο Σχολείο κι ολάκερη την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε να καταδείξετε την πεποίθηση σας, ότι η δωρεάν Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί το εφαλτήριο μιας κοινωνίας για ευημερία και πρόοδο.



Σε τέτοια και μόνο τέτοια περίπτωση θα είστε καλοδεχούμενοι, αξιότιμοι και αξιοσέβαστοι στον τόπο των ανθρώπων που σας ανέδειξαν και σας εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους.

Αν παρόλ’ αυτά υπερψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα σας δηλώνουμε ότι είστε ανεπιθύμητοι στην Πιερία.



Ο Πρόεδρος
Αντωνίου Χρήστος
Για το    ΔΣ της  ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντινίδης Γεώργιος