Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

O νέος Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης, θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά το Αλεξάνδρειο Πιερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος το ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης...

Την πεποίθησή του ότι ο νέος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, κ. Διονύσης Πασχάλης, θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά το Αλεξάνδρειο Πιερίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος το ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος
Καρατζαφέρης, μιλώντας στη δεξίωση λήξης του 67ου συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο.
Ομιλία του Προέδρου του ΛΑΟΣ στη δεξίωση του 67ου συνεδρίου της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΗΠΑ, στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Και διαβεβαίωσε: «Εξαιρετικά επιτυχημένος, επαγγελματικά και κοινωνικά, ο νέος Πρόεδρος του Αλεξανδρείου, Δ.Πασχάλης»


Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τον κ. Πασχάλη ως έναν άνθρωπο εξαιρετικά επιτυχημένο επαγγελματικά και κοινωνικά ενώ απευθυνόμενος τόσο προς τον νέο Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και προς τους Παμμακεδόνες της Υφηλίου, τόνισε: «Από εσάς χρειαζόμαστε, για άλλη μια φορά, οξυγόνο. Και μιλώ για το οξυγόνο του πατριωτισμού»!
Η δεξίωση ξεκίνησε με Προσευχή, ακολούθησαν ο ελληνικός εθνικός ύμνος, ο εθνικός ύμνος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά και ο ύμνος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ακούστηκε δηλαδή το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα».


«Οι ανάγκες του Αλεξανδρείου Ιδρύματος απλώνονται όπου υπάρχουν Έλληνες»

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε να κληθεί στη δεξίωση λήξης του 67ουΠαμμακεδονικού συνεδρίου, συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο του Αλεξάνδρειου, κ.Διονύση Πασχάλη, λέγοντας:
Θα ήθελα να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, τον κ. Διονύση Πασχάλη. Είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος άνθρωπος, επαγγελματικά και κοινωνικά. Νομίζω ότι ο κ.Πασχάλης θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά τις ανάγκες που έχει το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα.
Είναι ανάγκες οι οποίες δεν περιορίζονται βεβαίως στον Νομό Πιερίας, δεν περιορίζονται στα όρια της Μακεδονίας, δεν περιορίζονται καν στα όρια της Ελλάδας. Είναι ανάγκες που απλώνονται όπου υπάρχουν Έλληνες, σε όλο τον ελληνισμό.
Απευθυνόμενος δε προς τους Παμμακεδόνες αλλά και προς τη Διοίκηση του Αλεξανδρείου Ιδρύματος ζήτησε να συνεχίσουν να δίνουν στους Έλληνες οξυγόνο πατριωτισμού: «Από εσάς χρειαζόμαστε, για άλλη μια φορά, οξυγόνο. Και μιλώ για το οξυγόνο του πατριωτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καρατζαφέρης.

Το όνομα της Μακεδονίας και η ονομασία της FYROM

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο όνομα του γειτονικού κρατιδίου τηςFYROM που διεκδικεί το όνομα της Μακεδονίας, εξέφρασε τη λύπη του, διότι, όπως είπε, έχει υπάρξει κρυφά μια συμφωνία που δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και ότι είναι πλέον θέμα σε ποια χρονική στιγμή θα ανακοινωθεί.
Δυστυχώς, είπε με απογοήτευση, μετά από μόλις 20 χρόνια, τα οποία είναι σαν μια κουκίδα στην ιστορία, κάποιοι φαίνεται να ξεχνούν τις παρακαταθήκες, τους δεσμούς και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στην ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Πριν από 20 χρόνια όλοι μαζί βγαίναμε στους δρόμους, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για να πούμε ότι το όνομα «Μακεδονία» ή κάποιο παράγωγό του δεν θα δοθεί ποτέ στους καπηλευτές της ιστορίας, δεν θα δοθεί ποτέ στους Σκοπιανούς. Σήμερα, λυπάμαι να πω ότι είμαι σχεδόν μόνος… Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται το οξυγόνο του πατριωτισμού.


Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στο Αλεξάνδρειο Λιτοχώρου

Ακολούθως, ο κ. Καρατζαφέρης βρήκε αφορμή να μιλήσει για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ο ίδιος δώρισε στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και το οποίο στήθηκε στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας, μάλιστα σε ένα κομβικό σημείο, πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, ώστε να το βλέπουν οι διερχόμενοι προς τη Θεσσαλονίκη, προς την Αθήνα ή προς Λιτόχωρο, Όλυμπο και Δίον.
Είπε ότι πρόκειται για ένα άγαλμα που κοιτά προς την Ανατολή, εκεί που πάντοτε πρέπει να κοιτά ο ελληνισμός. Το δώρισε δε, όπως ανέφερε, κάνοντας το δικό του καθήκον, αφού στη γειτονική FYROM στήνονται αγάλματα όχι μόνο σε πόλεις αλλά και σε χωριά θέλοντας να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σημείωσε πάντως ότι με βάση αυτές τις κινήσεις των Σκοπιανών αλλά και με αφορμή τις γενικότερες εξελίξεις που σημειώνονται γύρω από το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας, «είναι ανάγκη, πάση θυσία, αυτή την υστάτη στιγμή να ενωθούμε όλοι κάτω από το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να διδαχθούμε από τον μεγαλύτερο των φιλοσόφων, τον Αριστοτέλη, και να θυμίσουμε σε όλους τους βαρβάρους ότι ο Αριστοτέλης, ο Πρωταγόρας, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος δίδασκαν, μίλαγαν και έγραφαν σε ελληνική και όχι σε σλάβικη διάλεκτο».
Επίσης, μιλώντας για την οικονομική κρίση της Ελλάδας σε σχέση με τα εθνικά της θέματα και ιδιαίτερα με το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, υπογράμμισε: «Η ανάγκη της χώρας σε χρήματα είναι μεγάλη. Η ανάγκη της χώρας για φίλους είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όμως, καμία ανάγκη δεν πρέπει να καταπατήσει την αξιοπρέπειά μας, τον σεβασμό προς το παρελθόν μας. Δεν πρόκειται ποτέ και για κανέναν λόγο, για λίγα δολάρια ή για λίγα ευρώ, να ξεπουλήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.