Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Πιερίας: Η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα των τελευταίων ετών


    Ευτελίζουν με άθλια προπαγάνδα χρόνων και με την σχεδόν ανύπαρκτη πια χρηματοδότηση το δημόσιο σχολείο. Αναστέλλουν τη λειτουργία των φορέων που
υπηρετούν τη δημόσια  λαϊκή υγεία, τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια ενημέρωση, τον πολιτισμό, έτσι ώστε να μην είναι δυνατό να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους και στη συνέχεια συκοφαντούν τους ανθρώπους – λειτουργούς των υψίστων αυτών υπηρεσιών στο λαό.(Ειδικά στο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Κατερίνης η επιχορήγηση κατά έτος από τα 100000 έπεσε στα 10000 ευρώ !!) 

Κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος
Ξεπουλάνε στο κεφάλαιο όλα τα δημόσια αγαθά: Υγεία - Περίθαλψη - Πρόληψη -  Συνταξιοδότηση - Παιδεία – Πολιτισμό - Ενημέρωση - Νερό - Καθαριότητα - Ασφάλεια της χώρας - Ενέργεια - πλουτοπαραγωγικές πηγές – Δρόμους – Λιμάνια – Συγκοινωνίες - Τουρισμό-Νησιά… Όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα και υποτάσσονται στο σύγχρονο θεό: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.
Έφτασε λοιπόν η ώρα να επιχειρήσουν την κατάργηση της Δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης
Τόνισαν τις 2.500 οργανικές θέσεις της τεχνικής εκπαίδευσης που χάνονται, αλλά έκρυψαν ότι πλέον όποιος μαθητής θέλει να ακολουθήσει μία από τις ειδικότητες που καταργούνται θα πρέπει να πληρώσει για να πάει σε ιδιωτικό ΙΕΚ!
Προσέξτε το αιτιολογικό της κατάργησης σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:
Α) «Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα Επαγγελματικά & Τεχνικά Λύκεια και Σχολές δεν επιτελούν σήμερα το ρόλο τους αντιμετωπίζοντας σειρά στρεβλώσεων και πελατειακών σχέσεων».
Αντί, λοιπόν, να αναζητήσουν τις ευθύνες των στρεβλώσεων και τους υπεύθυνους των πελατειακών σχέσεων, καταργούν τα Τεχνικά Λύκεια. Πόσο πρωτότυπο, λειτουργικό και κυρίως αποτελεσματικό! Προφανώς επειδή είναι χωμένοι ως το λαιμό στο ρουσφέτι οι ίδιοι.
Β)  «Γι’ αυτό σχεδιάζουμε ένα Τεχνικό Λύκειο που θα μεταδίδει τις απαιτούμενες τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, παράλληλα με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, χωρίς στρεβλώσεις και επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης ή μη τυπικής κατάρτισης».
Το Υπουργείο Παιδείας καταργεί, λοιπόν, τις παραπάνω ειδικότητες επειδή δε συνδέονται με την αγορά εργασίας! Αν, όμως, πραγματικά συμβαίνει αυτό, τότε με ποια λογική το κομμάτι της αγοράς που συνδέεται με την ιδιωτική εκπαίδευση συνεχίζει να λειτουργεί και να αναπτύσσει τμήματα εκπαίδευσης των εν λόγω ειδικοτήτων; Είναι τόσο χαζή η αγορά που δε νιώθει τις ανάγκες της και είναι τόσο έξυπνο το Υπουργείο που αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς;
Κι αν πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επειδή αυτές οι ειδικότητες της δημόσιας παιδείας δημιουργούν  «επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης ή μητυπικής κατάρτισης», γιατί άραγε δε δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα από τις αντίστοιχες ειδικότητες που θα προσφέρονται πλέον αποκλειστικά από ιδιωτικές σχολές;
Παρά το γεγονός ότι το επίμαχο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση ολόκληρων εργασιακών κλάδων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο συζήτησης σε επίπεδο Κοινοβουλίου και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ψήφιση και έκδοσή του, το Υπουργείο Παιδείας παραβιάζοντας τους νόμους, και δη αυτό το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας, σπεύδει να πάρει όλα τα μέτρα για την άμεση εφαρμογή σχεδίου νόμου, που δεν αποτελεί μέχρι σήμερα νόμο του κράτους.
Το σχέδιό τους είναι η υλική και ηθική  εξόντωσή μας.
Περισσεύουμε οι άνθρωποι στο σύστημά τους. Πλεονάζουμε παντού… Φτάνει!
Η χώρα μας μάς ανήκει.
√ Τα σχολεία ανήκουν στο λαό, στα παιδιά μας. Είναι δημόσια – λαϊκή περιουσία
√ Έχουν χτιστεί με τον ιδρώτα και με το αίμα μας. Δεν μπορούν να μας τα πάρουν
  √ Δεν μπορούν να τα κλείσουν, γιατί δεν τους ανήκουν Δεν τους επιτρέπουμε να τα κλείσουν
√ Δεν  έχουμε το δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας.
Ούτε ένα βήμα παρακάτω.
√ Η μοίρα μας είναι κοινή, είτε εργαζόμαστε στο Δημόσιο ,είτε στον Ιδιωτικό τομέα.
√ Ο βηματισμός μας από εδώ και πέρα πρέπει να είναι αποφασιστικός, αγωνιστικός και συντονισμένος.
√ Ο κλήρος που μας έλαχε είναι βαρύς.
-          Όλοι μαζί, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και άνεργοι:
√ Να διαλύσουμε το σκοτάδι, το φόβο και τη σιωπή που θέλουν να επιβάλλουν παντού και όχι μόνο στις οθόνες μας.
√ Είναι στους ώμους μας να κρατήσουμε το φως.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

Ο Πρόεδρος



Αντωνίου Χρήστος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Γενικός Γραμματέας




Κωνσταντινίδης Γεώργιος