Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται κι ο Θεός του Αντώνη Δ. Μάντζιου Δημοτικού συμβούλου κατοίκου Κορινού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αντώνη Μάντζιο
Με τις δενδροφυτεύσεις στον κεντρικό δρόμο του Κορινού οι Κορινιώτες  λέμε πολύ αργήσατε. Γιατί εδώ και μήνες άνοιξαν τις θέσεις μπροστά από τα καταστήματα, τους γέμισαν σκόνη, τα
άφησαν ανοιχτά με κίνδυνο ατυχημάτων, μετά τα έκλεισαν πρόχειρα και τώρα στο κατακαλόκαιρο φύτεψαν τα δέντρα. Επί τέλους λοιπόν.
       Γιατί με ανοργανωσιά, με ψεύτικες υποσχέσεις , με παρακάλια και γραφειοκρατία δεν ήταν ικανοί ως δημοτική αρχή ούτε 170 δέντρα να φυτέψουν έγκαιρα και διακριτικά.
         Δέντρα που μπορούσαν να αγοραστούν και να φυτευτούν το χειμώνα γυμνόριζα, στο ένα τέταρτο της σημερινής τιμής, με την ίδια δυνατότητα να πιάσουν και χωρίς ανάγκη ποτίσματος λόγω εποχής. Έστω και έτσι αρκεί να βρουν τρόπο ποτίσματος γιατί δεν τους βλέπουμε ικανούς.
         Όσο για τις ευχαριστίες στον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε τη μελέτη και την πίστωση κύριε Καλτσίδη απλά ο δήμαρχος και οι συν αυτώ ήταν αυτοί που υποσχέθηκαν  αλλά καθυστέρησαν  λίγους μήνες να τηρήσουν  τα υπεσχημένα. Όσο για τα υπόλοιπα ευχαριστώ ας σταματήσει το βλόγημα των γενιών μας επί  τέλους.
       Και επειδή λέμε και τα καλά δεν είδαμε να γίνεται τόσο ντόρος για τα εκατοντάδες δέντρα που φυτεύτηκαν επί Μορθανάση χωρίς πιστώσεις και μελέτες και σήμερα τα καμαρώνουμε μεγάλα στον Περιφερειακό δρόμο  και μετά το Γυμνάσιο.
Λιγότερα λόγια και πιο πολλή  δουλειά κύριοι της δημοτικής αρχής και ας σταματήσει επί πλέον αυτό το κυρ ελέησον. Το βαριέται και ο Θεός κατά τη λαϊκή παροιμία.
Κατερίνη 19/7/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος