Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ του ΤΑΙΠΕΔ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το χιονοδρομικό του ΒΟΡΑ

Απέρριψε το ΤΑΙΠΕΔ την πρόταση της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει την διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου του Βόρα για 8 χρόνια. 
Αντ' αυτού η εταιρεία ακινήτων δημοσίου θα διαθέσει 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση
και συντήρηση του μηχανικού εξοπλισμού. 
Ταυτόχρονα θα προκηρύξει διαγωνισμό για διαχειριστή της επένδυσης, για διάστημα ενός έτους, με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη χρόνο.
Παράλληλα θα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εξεύρεση μακροχρόνιου στρατηγικού επενδυτή μετά το πέρας των δύο ετών.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ.
Την συνάντηση ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, αρμόδιου για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη. 
Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για πολυετή εκμετάλλευση από το ΤΑΙΠΕΔ, ο Περιφερειάρχης πρότεινε στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ να διατεθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαχείριση του χιονοδρομικού για τουλάχιστον 8 έτη, έναντι του ενός που γινόταν μέχρι σήμερα, κάτι που θα επέτρεπε να βρεθεί αξιόπιστος επενδυτής-επιχειρηματίας για τη λειτουργία του χιονοδρομικού.
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποδέχθηκε την πρόταση. 

http://www.rthess.gr/