Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» στο Mediterranean College

Μας το έστειλε το Mediterranean College..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Το Mediterranean College διοργανώνει:
«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Σχεδιασμός και Υλοποίηση Επιχειρηματικού Σχεδίου
Παρουσίαση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Το Business School του Mediterranean College, διοργανώνει το 1ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας το Σάββατο 27.04.13, από τις 09:30 έως τις
17:00, στην αίθουσα διαλέξεων ΔΙ.Κ.Ε.Π., του Mediterranean College (Κτίριο Βιέννη, Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο της συνεχούς επαφής με τον επιχειρηματικό κόσμο και έχοντας ως στόχο την αδιάλειπτη επιμόρφωση των σπουδαστών και αποφοίτων του, αλλά και στελεχών επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της αγοράς.
Το εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν νέοι που σχεδιάζουν την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης και επαγγελματίες/στελέχη του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που είναι ενεργά αυτή τη περίοδο.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Mediterranean College, που έχει ως σκοπό τη στρατηγική ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη στιγμή που το περιβάλλον της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας κλονίζει τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά δημιουργεί και εμπόδια στην αξιοποίηση των νέων ευκαιριών και προοπτικών.

Οι ενότητες του Εργαστηρίου είναι οι εξής:
1η Ενότητα: Σχεδιάζοντας την Επιχειρηματική Ιδέα
-        Δομή Επιχειρηματικού Σχεδίου
-        Όραμα - Στόχοι
-        Market Analysis
-        Marketing Mix

2η Ενότητα: Κάνοντας την Επιχειρηματική Ιδέα Βιώσιμη
-        Budget
-        Ταμειακές Ροές (Cash Flow)
-        Break Even Point
-        ROI

3η Ενότητα: Υλοποιώντας την Επιχειρηματική Ιδέα
-        Μορφές Εταιρειών
-        Φορολογία
-        Προγράμματα ΕΣΠΑ

4η Ενότητα: Παρουσιάζοντας την Επιχειρηματική Ιδέα
-        Presentation Skills
-        Μελέτες Περίπτωσης (Χορηγοί)
-        Χρονοδιάγραμμα Διαγωνισμού

Το Mediterranean College στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα ανταμείψει τα 3 καλύτερα Business Plan, με χορήγηση υποτροφιών κάλυψης μέρους των διδάκτρων σε μεταπτυχιακά προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης Executive Diplomas, ενώ παράλληλα θα παρέχει υποστήριξη στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων.
Το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας παρέχεται δωρεάν. Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες-Εγγραφές:
Mediterranean College
Tel: 2310.287.779|Fax: 2312.202.620
medcollege@ medcollege.edu.gr

Εισηγητές:
Λάμπρος Γατσώρης: Ο Λάμπρος Γατσώρης είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Nottingham Trent University ενώ είναι κάτοχος Mphil και ΜΒΑ από το ίδιο πανεπιστήμιο.  Είναι Programme Leader στο Mediterranean College ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Senior Training Consultant, Περιφερειακός Διευθυντής και Διευθυντής Ανάπτυξης στο χώρο του λιανεμπορίου.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις μεθόδους παρακολούθησης και αντιμετώπισης του ανταγωνισμού. Διδάσκει 8 χρόνια σε προγράμματα βρετανικών πανεπιστημίων ενώ έχει και μεγάλη διοικητική εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε Ακαδημαϊκά περιοδικά , καθώς και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο
Δρ Στέργιος Αθιανός: Ο Δρ. Στέργιος Αθιανός είναι κάτοχος BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Οικονομικές Επιστήμες. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ι.S.M.A, MSc in International Securities Investment and Banking, του πανεπιστημίου του Reading και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Χρηματιστηριακή Ανάλυση από το πανεπιστήμιο του  Leeds. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθώς επίσης και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα
Δρ Ιουλία Μάλαμα: Η Μάλαμα Ελεονώρα Ιουλία είναι Διδάκτορας του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι διπλωματούχος οικονομολόγος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος  Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στο Μάρκετινγκ από το Strathclyde University, Scotland, UK. Διδάσκει τα τελευταία 13 χρόνια στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα (τμήμα Μάρκετινγκ, ΤΕΙΘ, τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτ. Μακ., Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών, ΤΕΙ Καβάλας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Δυτ. Μακ.) σε μαθήματα που άπτονται της επιστήμης του μάρκετινγκ. Ακαδημαϊκά άρθρα και εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά.
Δρ Αρετη Βαλασίδου: Η Αρετή Βαλασίδου είναι μετά -  Διδακτορική ερευνήτρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής  στο  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από όπου και πήρε τον Διδακτορικό της τίτλο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, MSc, στην Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Strathclyde University. Διδάσκει τα τελευταία 12 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ Σερρών. Ακαδημαϊκά άρθρα και εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εκπαίδευση ενηλίκων, στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση και στην δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος από τα πληροφοριακά συστήματα.
Κωνσταντίνος Παρισόπουλος: Ο Κωνσταντίνος Παρισόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας, στο Βέλγιο. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Παγκόσμιο Μάνατζμεντ από τη Σχολή Μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου Αμβέρσας, Βέλγιο. Εργάστηκε σαν βοηθός διευθυντή Μάρκετινγκ στο Βίλνιους της Λιθουανίας προτού εργαστεί σαν ερευνητικός σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.