Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άνοιξε η νέα αγωνιστική σεζόν για την κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου στην Ιταλία, όπου συμμετείχε στους πρώτους Διεθνείς Αγώνες του 2013 και κατέκτησε δύο μετάλλια με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19-21 Απριλίου η Παγκοσμίως καθιερωμένη Διεθνής Ρεγκάτα Memorial Paolod’ Aloja που συγκέντρωσε 192 κορυφαίους αθλητές από 20 χώρες κυρίως της
Ευρώπης αλλά και από το Μεξικό και τη Ζιμπάμπουε. Οι αγώνες στη γειτονική χώρα ήταν χωρισμένοι όπως έχει καθιερωθεί σε δύο μέρη, τους τελικούς του Σαββάτου (20/4) και τους τελικούς της Κυριακής (21/4) και η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κατόρθωσε να προκριθεί και στους δύο τελικούς του σκιφ γυναικών.


Η Νικολαΐδου (δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών πέρισυ) είχε να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές αντιπάλους, μεγάλα ονόματα στο σκιφ Γυναικών, όπως την Λιθουανή 2 φορές χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων Γυναικών Ντονάτα Βισταρτάϊτε και την πολύ έμπειρη Σουηδέζα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Φρίντα Σβένσον.

Στον τελικό του Σαββάτου η Νικολαΐδου στα πρώτα 1500 μέτρα ήταν τέταρτη ενώ ένα πολύ δυνατό φίνις στα τελευταία 500μέτρα της κούρσας της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας τρίτη πίσω από τις αθλήτριες της Λιθουανίας και της Σουηδίας.

Την επόμενη μέρα και πάλι η Νικολαΐδου με πολύ δυνατή προσπάθεια στα τελευταία μέτρα κατόρθωσε για δεύτερη φορά να ανέβει στο βάθρο των νικητριών, κατακτώντας αυτή τη φορά τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο και αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια για την απόδοσή της από τον Επικεφαλής Προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας κ. Τζ.Ποστιλιόνε.