Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη από Τούρκους τουρίστες

Πλήθος Τούρκων έφτασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν το Τουρκικό προξενείο, όπου βρίσκεται το Μουσείο Οικίας Κεμάλ Ατατούρκ.

Περίπου 30 τουριστικά λεωφορεία από νωρίς το πρωί ήταν σταθμευμένα επί της
Αγ. Δημητρίου από το ύψους του Τουρκικού προξενείου έως το ΑΧΕΠΑ.

Παράγοντες της αγοράς τουρισμού σημειώνουν ότι οι Τούρκοι τουρίστες έφτασαν στην Θεσσαλονίκη εκμεταλλευόμενοι την εθνική αργία στη χώρα τους-την κατάλυση του κυβέρνησης του Σουλτάνου Μεχμέτ του Στ' από τον Κεμάλ Ατατούρκ και την ανακήρυξη της Εθνικής Κυριαρχίας.

Κατά ορισμένες εκτιμήσεις, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι θα φτάσει φέτος ακόμη και τις 90.000, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες των Ρώσων, που σήμερα βρίσκονται στην τρίτη θέση, πίσω από τους Λίβυους τραυματίες και τους Κύπριους επισκέπτες.

Σημαντική επισκεψιμότητα αναμένεται επίσης και στις αρχές του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου σπιτιού – μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ.

Πέραν των εγκαινίων του Μουσείου, θετικά αναμένεται να επιδράσει στην προσέλευση των Τούρκων τουριστών και το άνοιγμα του Αλατζά Ιμαρέτ στις 8 Αυγούστου για να προσευχηθούν -στη διάρκεια του Ραμαζανίου- όσοι μουσουλμάνοι το επιθυμούν, όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

rthess.gr/