Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo

Μας το έστειλε το pinakio.blogspot.gr..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ

Ο 24χρονος  Αλέξανδρος μόλις τελείωσε τις σπουδές στην Κοζάνη, έφυγε για master στο Τορίνο στο σχεδιασμό αυτοκινήτου και στο πλαίσιο της συνεργασίας της σχολής του με αυτοκινητοβιομηχανίες, η Alfa Romeo επέλεξε ανάμεσα σε 20 σχέδια το δικό του για το νέο της μοντέλο.

Του Σωκράτη Μουτίδη

Απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Gloria Αλέξανδρος Λιώκης. Ο 24χρονος  Αλέξανδρος μόλις τελείωσε τις σπουδές στην Κοζάνη, έφυγε για master στο Τορίνο στο σχεδιασμό αυτοκινήτου και στο πλαίσιο της συνεργασίας της σχολής του με αυτοκινητοβιομηχανίες, η Alfa Romeo επέλεξε ανάμεσα σε 20 σχέδια το δικό του για το νέο της μοντέλο.
«Η Gloria είναι εμπνευσμένη από τον κλασικό χαρακτήρα της Alfa Romeo. Χρησιμοποιεί κλασικές γραμμές με μοντέρνο τρόπο,
ώστε να είναι αναγνωρίσιμη ως Alfa Romeo και ταυτόχρονα να φέρνει κάτι καινούργιο» λέει ο Αλέξανδρος, εξηγώντας το σχεδιασμό του αυτοκινήτου που δίνει έμφαση σε καθαρές φόρμες.
H Gloria παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου απέσπασε θετικότατα σχόλια, ενώ με τη λήξη της έκθεσης μεταφέρθηκε στο Eθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο. Είναι η πρώτη δουλειά του 24χρονου σχεδιαστή αυτοκινήτου που στέφεται με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που του ανοίγει το δρόμο για μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.
«Έχω υπογράψει συμβόλαιο με την Alfa Romeo για τους επόμενους έξι μήνες στο πλαίσιο πρακτικής» λέει ο Αλέξανδρος, ενώ σε ότι αφορά στην επιστροφή του στην Ελλάδα δηλώνει «ότι αγαπά τη χώρα του και θέλει να επιστρέψει, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο για το χώρο του αυτοκινήτου». Δεν αποκλείει, ωστόσο, το ενδεχόμενο, παίρνοντας αρκετές εμπειρίες από το εξωτερικό, να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα για να δουλέψει για το σχεδιασμό ενός ελληνικού αυτοκινήτου.
Ο Αλέξανδρος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού από το οποίο αποφοίτησε, εκφράζοντας την πικρία του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να το κλείσει, επισημαίνοντας τη μοναδικότητά του και το άρτιο τεχνικό υπόβαθρο που του προσέφερε.

Δείτε το βίντεο-συνέντευξη από το kozani.tv (που είναι και η Πηγή)