Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ
Η Ελλάδα βυθίζεται στην φτώχεια ,οι πολίτες χάνουν την αξιοπρέπεια τους οδηγούνται στην απόγνωση, όμως οι κυβερνητικοί εταίροι εφαρμόζουν πιστά
τις ντιρεκτίβες και εντολές τής τρόικας , καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με νομοθετικά εκτρώματα που ψηφίζονται από την Βουλή και γίνονται νόμοι τού κράτους πού τελεί υπό κατοχή, οι ασθενείς είναι ανασφάλιστοι καλούνται να πληρώσουν τις εξετάσεις σε δημόσια Νοσοκομεία, απευθύνονται στους Γιατρούς τού Κόσμου, δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα τους. Οι ανασφάλιστοι Πολλαπλασιάζονται με δραματικούς ρυθμούς όμως η Κυβέρνηση λαμβάνει ακόμη σκληρότερα μέτρα πού χειροτερεύουν την τραγικά κατάσταση πού επικρατεί στην χώρα. Κατέγραψε αλήθεια κανείς πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι στην Πιερία πού είναι συνάμα άνεργοι και στερούνται τού βασικού έννομου αγαθού τής δημόσιας υγείας πού προβλέπεται από το Σύνταγμα πού η μνημειακή Κυβέρνηση κατήντησε κουρελόχαρτο κυριολεκτικά?
Πού είναι η κοινωνική πρόνοια, η υποστήριξη των ανήμπορων και οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας πού υποφέρουν, δεινοπαθούν , στερούνται των βασικών μέσων διαβίωσης?
Υπολογίσαμε το μέγεθος τής πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης πού έχει γονατίσει τόσους Έλληνες πού σκέπτονται να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν? Έχει κλονισθεί η ψυχική υγεία των περισσοτέρων πού επιλέγουν την οδό τής αυτοχειρίας για να απαλλαγούν , να γλυτώσουν από το καθημερινό βασανιστήριο, μέχρι και οι καρκινοπαθείς υφίστανται τα τερτίπια και τον εκβιασμό των φαρμακοποιών και τού νεοσύστατου ΕΟΠΠΥ πού κατέρρευσε από τής συστάσεως του, ντροπή. Είναι συγκλονιστική η εικόνα ηλικιωμένοι άρρωστοι να στοιχίζονται σε ουρές έξω από φαρμακεία η να αναγκάζονται να πληρώσουν φακελάκι για να έχουν προτεραιότητα, είναι αυτό άραγε κράτος δικαίου? Οι δανειστές μας αμείλικτοι, αδίστακτοι και ανυποχώρητοι απαιτούν να κόψουμε περαιτέρω μισθούς και συντάξεις, να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα τού μέσου πολίτη, προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα τού προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση άβουλη υποτάσσεται αδιαμαρτύρητα παρά τούς φτηνούς πολιτικάντικους λεονταρισμούς.
Δεν γνωρίζω αν τελικά σωθεί η χώρα μας αν επιτεύχθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών , όμως πολύ φοβούμαι ότι όσο και υπάρξει κούρεμα τού ελληνικού χρέους, η αν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη, απλά φοβούμαι ότι περιφερειακά δημόσια Νοσοκομεία όπως τής Κατερίνης θα κλείσουν πολύ σύντομα ελλείψει κρατικής επιχορήγησης, αυτή είναι η οικτρή πραγματικότητα, μακάρι να μην επιβεβαιωθώ. Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.