Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη του υπό κατασκευή ΣΜΑ Ευκαρπίας από κατοίκους


Σε κατάληψη του χώρου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία προχώρησαν από
το πρωί κάτοικοι και φορείς των περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι δήμαρχοι και φορείς της Θεσσαλονίκης να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες –καθώς το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ- πολίτες κατέλαβαν το χώρο εμποδίζοντας τα μηχανήματα της εργολαβικής εταιρίας να προχωρήσει στην κατασκευή του ΣΜΑ.
«Το έργο αυτό δεν πρόκειται να κατασκευαστεί. Ζητούμε να μην κατασκευαστεί ο ΣΜΑ Ευκαρπίας λόγω του γιγάντιου μεγέθους του. Να γίνει άμεσα ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός που να προβλέπει πολλούς και μικρούς ΣΜΑ, ώστε να μην υπάρχει αδικία σε βάρος μιας συγκεκριμένης περιοχής», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Μιχάλης Σπάσος, εκπρόσωπος του Δικτύου των 50 Συλλόγων και Φορέων που τάσσονται κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Στο χώρο του υπό κατασκευή ΣΜΑ βρέθηκαν από το πρωί ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς επίσης αρκετοί ακόμη δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των 14 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.
«Αυτοί που «μπούκαραν» και σταμάτησαν τις εργασίες δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την περιοχή ούτε με το έργο. Τους επιστράτευσε συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα. Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας είναι έργο τελευταίας τεχνολογίας και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Εάν δεν κατασκευαστεί θα είναι μία τεράστια ήττα για όλο το νομό», τόνισε από την πλευρά του ο κ.Δανιηλίδης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, επανέλαβε ότι στηρίζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και είναι κατά του Σταθμού Μεταφόρτωσης: «Είμαστε ενάντια σε αυτούς που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Στηρίζω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων. Ο δήμαρχος δεν μπορεί όμως να παρανομεί».

express.gr