Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Κρύα Βρύση για απόπειρες απάτης σε βάρος γυναικών στην Πέλλα


Συνελήφθησαν προχθές (14.09.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης Πέλλας, δύο ημεδαποί 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων
 σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.
Αρχικά, στην Κρύα Βρύση Πέλλας, οι προαναφερόμενοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εφορίας, επιχείρησαν να αποσπάσουν από 66χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ για την εξόφληση δήθεν χρέους του γιού της. Η 66χρονη δεν πείσθηκε από τα λεγόμενά τους, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές και οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς.
Οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών και αφέθηκαν ελεύθεροι, συνελήφθησαν εκ νέου το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο Ριζάρι Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, διότι επιχείρησαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (400) Ευρώ, από 78χρονη ημεδαπή με το πρόσχημα είσπραξης ανεξόφλητου χρηματικού ποσού από εργασίες αγοράς και εγκατάστασης λέβητα καλοριφέρ από τον γιο της. Η 78χρονη δεν πείσθηκε από τα λεγόμενά τους και οι δύο προαναφερόμενοι ημεδαποί επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και αποχώρησαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι συλληφθέντες, είχε ενοικιαστεί από τον 28χρονο για την περιήγησή τους σε διάφορες περιοχές, με προφανή σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας Πέλλας.