Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Oι «Όψεις της νεοελληνικής τέχνης» στο Mediterranean Village Hotel & Spa Άνοιξαν τη Δευτέρα οι πύλες της έκθεσης

Μας το έστειλε το Mediterranean Hotels..... Ευχαριστούμε πολύ
  Με επιτυχία ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας η παρουσίαση της έκθεσης με τίτλο «Όψεις της νεοελληνικής τέχνης» στην αίθουσα Apollo του Mediterranean Village Hotel & Spa, στην
Παραλία Κατερίνης. Η έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και οργανώνεται στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που υλοποιούνται από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Mediterranean Hotels, λειτουργεί καθημερινά 5μμ - 9μμ.
Ο Όμιλος Μediterranean Hotels σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Χρύσα, η οποία εδώ και είκοσι χρόνια πρωτοπορεί στη διοργάνωση σύγχρονων εκθέσεων με ότι σημαντικό παράγεται από το χέρι και το μυαλό των ταλαντούχων δημιουργών της Ελλάδας, δίνουν αυτές τις μέρες τη δυνατότητα στον Κατερινιώτη φιλότεχνο αλλά και στους πολυπληθείς επισκέπτες της Πιερίας να γνωρίσουν μερικά από τα πιο πρωτοποριακά και ταυτόχρονα εύληπτα έργα της σύγχρονης τέχνης. 
 Η έκθεση περιλαμβάνει έργα  σπουδαίων σύγχρονων καλλιτεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, αντικείμενα τέχνης, κατασκευές) που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Αλέκος Φασιανός, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παύλος Σάμιος, Μάριος Βουτσινάς, Άγγελος Παναγιωτίδης, Μιχάλης Μαδένης, Μανώλης Χάρος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αντώνης Απέργης, Τάσος Δήμος, Κυριακή, Κορνήλιος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Γιάννης Κούτρικας, Μιχάλης Μανουσάκης, Γιώργος Χαδούλης, Γιώργος Γκολφίνος, Δημήτρης Κούκος, Μίνα Βαλυράκη, Βασίλης Καρακατσάνης, Φωτεινή Στεφανίδη, Αχιλλέας Δρούγκας, Κατερίνα Τσέμπελη, Στάθης. Λιβάνης και Γιάννης Γουρζής.

       Η ιδιοκτήτρια του ομίλου Mediterranean Hotels, Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης δήλωσε: «Ο πολιτισμός θα μπορούσε να αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό. Οποιοσδήποτε αναφέρεται στον τουρισμό, είτε είναι από τον χώρο του τουρισμού, είτε όχι, πάντα κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πολιτισμό μας.  Έτσι, προσπαθούμε να δρομολογούμε τακτικά ποιοτικές εκθέσεις που εκφράζουν την τέχνη και τον πολιτισμό και γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει και ανάλογες υποδομές στα ξενοδοχεία Mediterranean για τη φιλοξενία ποιοτικών καλλιτεχνικών αναζητήσεων», και προσέθεσε «Εύχομαι σ’ όλους, να γιορτάζουμε με ουσιαστική συμμετοχή, την πνευματική κίνηση στην οποία στοχεύουν όλες αυτές οι δημιουργικές προσπάθειες που εκφράζουν την προσπάθεια του Ομίλου μας για να γνωρίσει και να δει ο κόσμος τις ανεξάντλητες και σύνθετες χαρές που μπορεί να αντλήσει από την πολιτιστική δράση».

          Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας και πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Δίου-Ολύμπου Μαρία Τσιμήτρη, η εκπρόσωπος του δήμου Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου, o προϊστάμενος του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης Δημήτρης Τριανταφύλλου, η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Ολύμπου και διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής Μπέττυ Παρτσαλίδου, το μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου Νίκος Γραίκος και πλήθος κόσμου.