Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ POLICE ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
 Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε  εθιμοτυπικά
αντιπροσωπεία αιρετών από το δήμο Police της Πολωνίας, στο γραφείο της στην έδρα της
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Απόψεις σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας για τη σύσφιξη των σχέσεων Πιερίας και Πολωνίας,  αντάλλαξε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με το Δήμαρχο της Πολωνικής πόλης, Wladyslaw Diakun, που συνοδευόταν από   δημοτικούς συμβούλους  και την Πρόεδρο  του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Police, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, Αλέξανδρο Καλτσίδη και την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού,  Κατερίνα Βελλή.

Η Σοφία Μαυρίδου επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη δικτύου ανταλλαγών σε τουριστικό, πολιτιστικό αλλά και εμπορικό τομέα μεταξύ της Ελλάδας και της Πολωνίας. Παράλληλα, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις δυνατότητες συνεργασίας που διαφαίνονται στους παραπάνω τομείς.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρουσίασε το ρόλο και το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αλλά και τις προοπτικές της 
που θα προβάλλουν και θα αναβαθμίσουν την περιοχή. « Πρωταρχικός μας στόχος είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων υποδομής για την ανάπτυξη της Πιερίας καθώς και την ανάπτυξη επενδυτικών ενεργειών με γνώμονα πάντα την αειφορία», δήλωσε η Σοφία Μαυρίδου.
Ο Wladyslaw Diakun ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή της Αντιπεριφερειάρχη και δεσμεύθηκε για μια μελλοντική συνάντηση.  Από την πλευρά της,  η Σοφία Μαυρίδου, δεσμεύθηκε ότι  θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θεσμικό της  ρόλο για  την υλοποίηση προγραμμάτων συνεργασίας.

Στο τέλος της συνάντησης  διαπιστώθηκε,  ότι υπάρχει εκατέρωθεν προθυμία για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν
αναμνηστικά δώρα.