Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σε 5 δόσεις το χαράτσι ακινήτων

Έρχεται σύντομα η «λυπητερή» του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012. Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», η ΔΕΗ θα ταχυδρομήσει και φέτος τους λογαριασμούς
με το χαράτσι, το οποίο θα πληρωθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το οικονομικό επιτελείο επιλέγει ένα νέο μοντέλο είσπραξης του τέλους. 

Συγκεκριμένα, το ειδικό τέλος θ’ αποσταλεί από τη ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα η πληρωμή του θ’ αποσυνδεθεί από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή, στον ίδιο φάκελο που θα λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ αι ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων. 

Η ΔΕΗ πριν από τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους και πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να δώσει την εντολή στην επιχείρηση για την αποστολή των εκκαθαριστικών. Ωστόσο, για να μην εμφανιστεί και πάλι το πρόβλημα με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και να μην υποστεί η ΔΕΗ νέα οικονομική ζημία από την αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών να εξοφλήσουν σ’ ένα λογαριασμό και το ρεύμα και το τέλος ακινήτων, προωθείται η έκδοση και η αποστολή ξεχωριστού εντύπου για την είσπραξη του ειδικού τέλους. 

Το οφειλόμενο ποσό θα μπορεί να εξοφληθεί όχι μόνο μέσω της ΔΕΗ, αλλά και σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Αυγούστου.


real.gr