Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Κίνδυνος να καταρρεύσει το Internet λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων

Ήδη οι διοργανωτές απαγόρευσαν τα wi-fi spots. Εκφράζονται φόβοι και ότι ο τοπικός τηλεπικοινωνιακός φορέας δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες, αλλά και ότι η μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό για ζωντανή εικόνα θα «γονατίσει» όλο το Internet. 
Γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Facebook και το Twitter θα
χρησιμοποιηθούν περισσότερο από πότε. Αυτή, φυσικά, δεν θα είναι η μοναδική σχέση των αγώνων με το Internet. Εκατομμύρια κόσμου θα θελήσουν να δουν ζωντανά τα αγωνίσματα μέσω των υπολογιστών, των iPads και των smartphones τους, προκαλώντας την μεγαλύτερη κίνηση που θα έχει υποστεί ποτέ το Διαδίκτυο. Δεν είναι λίγοι οι τεχνικοί του χώρου που εκφράζουν αμφιβολίες για το αν το Internet θα καταφέρει να τα βάλει πέρα!

Εκτός από αυτό, ειδικά στο Λονδίνο υπάρχει κι ένα δεύτερο πρόβλημα. Η ΒΤ, ο τοπικός τηλεπικοινωνιακός φορέας, αναμένεται να τα βρει σκούρα όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Internet μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ήδη οι διοργανωτές προχώρησαν σε απαγόρευση όλων των υπόλοιπων wi-fi spots, ώστε εκείνα της BT να κάνουν όσο πιο απρόσκοπτα την δουλειά τους. Πολλοί Άγγλοι, πάντως, που έχουν δοκιμάσει τις υπηρεσίες της ΒΤ σε άλλες, μικρότερου βεληνεκούς, διοργανώσεις, δεν λένε και τα καλύτερα λόγια. Και τώρα φοβούνται πως ο βρετανικός ΟΤΕ δεν θα τα βγάλει πέρα και πολλοί επισκέπτες, παρότι θα πληρώνουν ποσά μέχρι και 10 λίρες την ημέρα, τελικά δεν θα μπορούν να στέλνουν εικόνες και βίντεο από τα στάδια, όπως θα το ήθελαν.

Το πιο μεγάλο ζήτημα, βέβαια, σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι αγώνες στο Internet, είναι αυτό το live video. Σε αντίθεση με το Πεκίνο 2008, που ούτε υπήρχαν τα iPads, ούτε τα δίκτυα 3G και 4G για τα smartphones ήταν τόσο εξελιγμένα, τώρα οι διοργανωτές περιμένουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για streaming video από χρήστες που θα βρίσκονται στον δρόμο και δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις τηλεοράσεις τους. Πολλοί μιλούν ήδη για ένα νέο «ιό του 2000». Βέβαια, τότε, στην αλλαγή της χιλιετίας, όλοι περίμεναν ένα πληροφορικό κραχ, αλλά τελικά τίποτε δεν συνέβη. Αυτήν την φορά, όμως, τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα. Αν δεν συμβεί όντως ένα κραχ στο Internet, δεν είναι απίθανο να έχουμε καθυστερήσεις στο φόρτωμα της ζωντανής εικόνας ή ακόμη και μερικούς πεσμένους servers για κάποιες ώρες της ημέρας όταν η ζήτηση θα είναι πολύ υψηλή, όπως –για παράδειγμα- στον τελικό της κούρσας των 100 μέτρων στον στίβο!

http://www.newsbomb.gr/