Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την υπόθεση της ΑΤΕ


Την κυβέρνηση και την τράπεζα της Ελλάδος καθιστούν υπεύθυνες για τον χειρισμό των προβλημάτων της ΑΤΕ, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για την υπόθεση της ΑΤΕ ενώ
έχουν ήδη ζητήσει ενημέρωση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.
Η ΑΤΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, "έχει μέσα της εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση". Επισημαίνεται, δε, ο "κίνδυνος αφανισμού των αγροτών, οι οποίοι δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν ούτε φυτοφάρμακα ούτε λιπάσματα, ενώ θα μπορούσε η Αγροτική να χρηματοδοτηθεί από τα 7 δισ ευρώ που όπως υπολογίζουν θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".
"Η ΑΤΕ" προσθέτει η ανακοίνωση 'ιδρύθηκε για να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και ως τέτοια θα έπρεπε να είναι μέρος ενός ισχυρού δημόσιου πιστωτικού πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της". Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τον πρωθυπουργό για «μια ακόμα μεγάλη παραπλάνηση των Ελλήνων αγροτών» και σημειώνουν ότι ο διαχωρισμός της σε «καλή» και «κακή» δεν δίνει λύση στην περιουσία χρεωμένων συνεταιρισμών και αγροτικών επιχειρήσεων.
Τέλος, δηλώνουν ότι θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα, καθώς "δεν πρόκειται να δεχθούν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και τη μετατροπή της αγροτικής γης σε τσιφλίκι της τρόικας, διότι δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο ουσιαστικό έλεγχο θα ασκεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη νέα τράπεζα και επομένως στην υποθηκευμένη αγροτική γη των ενήμερων δανείων".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ