Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δούρου: Το ΑΟΖ συνιστά την τελευταία ίσως ευκαιρία για ταχύρρυθμη ανάπτυξη

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης του τομέα Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, κ. Σαμαράσχετικά με τη «συναινετική» ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Σε «προσεκτική, αποφασιστική και συναινετική» ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο κ. Σαμαράς, δημιουργώντας όμως πολλά ερωτήματα, που χρήζουν άμεσων απαντήσεων.
Η ολιγόλογη αναφορά του πρωθυπουργού στην προοπτική εκμετάλλευσης της ΑΟΖ, δεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής: ως συμπλήρωμα στην καταστροφική του οικονομική πολιτική.
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αφορά, μεταξύ άλλων, δικαιώματα εκμετάλλευσης σημαντικών, στην περίπτωση της Ελλάδας, υποθαλασσίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Για τη χώρα μας συνιστά την τελευταία ίσως ευκαιρία για ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Η κατοχύρωση της ΑΟΖ θα πρέπει να γίνει χωρίς εντυπωσιασμούς και φραστικά πυροτεχνήματα. Διαφορετικά δεν θα κατοχυρώσουμε τίποτε, δεν θα εκμεταλλευθούμε τίποτε.
Γιατί όπως έλεγε και ένας από τους μέντορες του κ. Σαμαρά, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις που πρώτα γίνονται και μετά δημοσιοποιούνται. Στην κατηγορία αυτή ακριβώς εντάσσεται και η κατοχύρωση της ελληνικής ΑΟΖ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θεωρεί ότι η ανακίνηση τέτοιου είδους θεμάτων πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και σωφροσύνη, χωρίς να θυσιάζονται τα κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες συμφέροντα της χώρας στο βωμό της εσωτερικής κατανάλωσης.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr