Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δ. Ψωμιάδης:'Να επικρατήσει η λογική'


Με αφορμή τα παράπονα οδηγών για τα προβλήματα στην κυκλοφορία κατά μήκος της ΠΑΘΕ στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Κατερίνης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Δεν αμφισβητεί κανείς, πως απόλυτη προτεραιότητα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» είναι η ασφάλεια των οδηγών, όπως επιτυγχάνεται μέσα από τις συνεχείς παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο του χώρου ευθύνης της. Είναι σαφές, πως εκπτώσεις στην οδική ασφάλεια δεν χωρούν.
    Την ίδια, όμως, ώρα, όπως καταγγέλλει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου  με επιστολή της στο γενικό διευθυντή της εταιρείας, πληθαίνουν τα παράπονα από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχετικό προγραμματισμό, για το κλείσιμο λωρίδων κυκλοφορίας σε ώρες και ημέρες αιχμής.
     Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της τουριστικής περιόδου, σε μια εποχή όπου ο τουρισμός είναι η μόνη ίσως «ανάσα» για τις τοπικές κοινωνίες και την τόνωση της βαριά δοκιμαζόμενης αγοράς εργασίας.
     Ζητάμε από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να βοηθήσει από την πλευρά της στη διασφάλιση της εύκολης πρόσβασης των επισκεπτών στους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας.
    Αυτό που ζητάμε είναι να επικρατήσει η λογική, να αρθεί άμεσα ο ιδιότυπος αυτός συγκοινωνιακός αποκλεισμός που οδηγεί την Πιερία στην οικονομική ασφυξία».