Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)



Τα χαμόγελα, οι ευχές περίσσευαν στην αναχώρηση του κύριου όγκου της ελληνικής αποστολής
για το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή (27/7).
Σε μια σεμνή, αλλά γεμάτη ζεστασιά γιορτή που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενζιέλος», η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, συγγενείς και φίλοι κατευόδωσαν κι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα αναχώρησαν με πτήση της OlympicAir για την βρετανική πρωτεύουσα.

Οι πιο παλιοί και μπαρουτοκαπνισμένοι σε τέτοιες διοργανώσεις,, ήταν χαρούμενοι και συγκινημένοι, γνωρίζοντας ότι είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες κι από την άλλη το άγχος και η νευρικότητα των πρωτάρηδων.

Ενας από τους παλιούς της Ολυμπιακής ομάδας, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, στο Λονδίνο θα γράψει τους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο κοντέρ του.
Νικολαϊδης: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο»
Ο 32χρονος τζουντόκα έχει δύο ασημένια μετάλλια από την Αθήνα και το Πεκίνο και θα είναι ο σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας στην Τελετή Έναρξης.
«Όλοι οι Έλληνες αθλητές θα προσπαθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να φέρουν επιτυχίες και με πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κάνει τον κόσμο χαρούμενο» δήλωσε ο Αλέξανδρος Νικολαίδης και συμπλήρωσε.
«Στόχος μου είναι να κατακτήσω ακόμη ένα μετάλλιο, ανεξαρτήτου χρώματος, Ελπίζω να είμαι τυχερός και άξιος τη συγκεκριμένη μέρα και να τα καταφέρω».
Η αγία τριάδα της εθνικής πόλο
Στην Ολυμπιακή ομάδα των 105 αθλητών και αθλητριών, η μοναδική εκπρόσωπος σε ομαδικό σπορ είναι η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, που θα πάρει μέρος για 14η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες!
Ανάμεσα στην 13άδα ξεχωρίζουν ο Γιώργος Αφρουδάκης (θα ισοφαρίσει τον Γιώργο Μαυρώτα με πέντε συμμετοχές), ο Νίκος Δεληγιάννης και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου συνοδοιπόροι στην πορεία της δύο δεκαετίες τώρα.
Αυτό ανέφερε ο τερματοφύλακάς της Νίκος Δεληγιάννης, στο Facebook.
«Τον Ιούλιο του 1992 (8 Ιουλίου) ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε παρέα. Τώρα είναι η τελευταία φορά!!! 20 χρόνια μετά» σημείωσε ο Δεληγιάννης,
Γ. Αφρουδάκης: «Μπορούμε να είμαστε η έκπληξη»
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών αντιμετωπίζει την Κυριακή (29/7) την Κροατία στον πρώτο της αγώνα στο Ολυμπιακο τουρνουά και ο Γιώργος Αρουυδάκης, τόνισε με την τύχη της στη διοργάνωση.
«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Στόχος είναι η οκτάδα. Έχει μικρύνει και η ψαλίδα με τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως μπορούμε να γίνουμε η έκπληξη του Λονδίνου».
Σήμερα αναχώρησαν οι 39 από τους 105 αθλητές και αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των μελών της ελληνικής αποστολής στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», τους αθλητές ξεπροβόδισαν ο αναπληρωτής διευθυντής της Olympic Air, Γιώργος Ευστρατιάδης, και παιδιά εργαζομένων στην εταιρεία που τους ευχήθηκαν με δυνατές φωνές καλή επιτυχία, ενώ είχαν ζωγραφίσει και «χρωματιστές ευχές, ζωγραφιές που εκτέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης».
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, που συνόδευε την αποστολή, ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά Κρήτης, που μετέφερε στην Αθήνα τον κότινο Ελιάς, ο οποίος θα συνοδέψει την Ολυμπιακή Ομάδα στο Λονδίνο, όπως έγινε και με τις δύο προηγούμενες, του 2004 στην Αθήνα και του 2008 στο Πεκίνο.
«Είμαστε στην τελική ευθεία για το Λονδίνο, όπου πάμε με χιλιάδες όνειρα να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του το καλύτερο δυνατό.

Αν καταφέρουμε να μεταφράσουμε την επιτυχία και σε μετάλλια, τότε ακόμη καλύτερα.

Για μας όμως όλοι οι αθλητές που πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς είναι ήδη νικητές, με ή χωρίς μετάλλιο.

Είμαστε χαρούμενοι που 105 αθλητές και αθλήτριες πήραν την πρόκριση για το Λονδίνο και θα είμαστε συνεχώς στο πλάι τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Σπύρος Καπράλος.
ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Άρση Βαρών: Δαβίδ Καβελασβίλι
Γυμναστική: Βασιλική Μιλλούση
Πινγκ Πονγκ: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλίνικος Κρεάνγκα
Κολύμβηση: Κριστέλ Βουρνά, Θεοδώρα Γιαρένη, Θεοδώρα Δράκου, Μάρθα Μάτσα, Νέρι-Μαντέι Νιανγκουάρα, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Αριστείδης Γρηγοριάδης, Στέφανος Δημητριάδης, Ιωάννης Δρυμωνάκος, Ιωάννης Καλαργάρης, Παναγιώτης Σαμιλίδης
Μπιτς Βόλεϊ: Βασιλική Αρβανίτη, Μαρία Τσιαρτσάνη
Ξιφασκία: Βασιλική Βουγιούκα
Ποδηλασία: Ιωάννης Ταμουρίδης
Στίβος: Σοφία Υφαντίδου, Κώστας Δουβαλίδης, Κώστας Πούλιος
Τάε Κβο Ντο: Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Τοξοβολία: Ευαγγελία Ψάρρα
Πόλο: Χρήστος Αφρουδάκης, Γιώργος Αφρουδάκης, Ματθαίος Βουλγαράκης, Ευάγγελος Δελάκας, Νικόλαος Δεληγιάννης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Φίλιππος Καραμπέτσος, Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, Ανδρέας Μίραλης, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Εμμανουήλ Μυλωνάκης, Ιωάννης Φουντούλης, Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου
Ιστιοπλοΐα: Ευάγγελος Χειμώνας
Ήδη βρίσκονται στο Λονδίνο οι:
Ιστιοπλοΐα: Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνιος Τσότρας, Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος, Διονύσιος Δήμου, Βύρων Κοκκαλάνης, Ιωάννης Μιτάκης, Μιχάλης Πατενιώτης, Άννα Αγραφιώτη, Αγγελική Σκαρλάτου
Σκοποβολή: Αθηνά Δούκα, Ευθύμιος Μίτας, Νικόλαος Μαυρομμάτης
Κωπηλασία: Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Απόστολος Γκουντούλας, Νικόλαος Γκουντούλας, Ελευθέριος Κονσολας, Παναγιώτης Μαγδανης, Στέργιος Παπαχρήστος, Γεώργιος Τζιάλλας, Ιωάννης Τσίλης, Ιωάννης Χρήστου

  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Η Βασιλική Βουγιούκα
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Ο Γιάννης Δρυμωνάκος
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • H εθνική ομάδα πόλο
  • Οι Μαρία Τσιαρτσάνη, Βίκυ Αρβανίτη
  • Ο Γιώργος Αφρουδάκης
  • Η Μάρθα Μάτσα
  • Άρης Γρηγοριάδης και Πύρρος Δήμας
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Νίκος Δεληγιάννης, Σπύρος Καπράλος
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)
  • Αναχώρησαν με τις ευχές όλων των Ελλήνων (pics)

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=27070&subid=2&pubid=129105300