Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ


Στο πλαίσιο του Τοπικού προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη της Δυτικής Ακτής του Θερμαϊκού Κόλπου»  του Άξονας 4 ΕΠΑΛ Αλιείας 2007-2013 σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιουλίου & ώρα 8:00μ.μ.στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγίαλου (Πρώην Δημαρχείο Μεθώνης).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων που αφορούν στους παρακάτω τύπους επιχειρήσεων:

  1. Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του οικοτουρισμού, του αλιευτικού τουρισμού, του θαλάσσιου και καταδυτικού τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού της υπαίθρου.
  2. Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που συνδέονται με την συντήρηση και την επισκευή αλιευτικών σκαφών, μηχανών και γενικότερα εξοπλισμού αλιείας, την επισκευή ειδών ατομικής και οικιακής χρήσης, τις υπηρεσίες τροφοδοσίας, τις υπηρεσίες φωτογραφικών τεχνών, καθώς και την παροχή προσωπικών υπηρεσιών όπως αυτές που συνδέονται με τη φύλαξη και απασχόληση παιδίων, τη λειτουργία κουρείων, κομμωτηρίων κλπ.
  3. Επιχειρήσεις ίδρυσης και εκσυγχρονισμού μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης, δυναμικότητας μέχρι 40 κλινών ανά κατάλυμα.
  4. Επιχειρήσεις ίδρυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού χώρων εστίασης και αναψυχής.
  5. Επιχειρήσεις δραστηριοτήτων οικοτεχνίας – χειροτεχνίας ή βιοτεχνίας για την παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης και λοιπές βιοτεχνικές δραστηριότητες, εκτός του τομέα αλιείας.
  6. Επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση.
  7. Ίδρυση και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων και προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.
Πιστοποίηση ποιότητας, περιλαμβανομένης της δημιουργίας σημάτων και της πιστοποίησης προϊόντων που αλιεύονται ή εκτρέφονται με μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον.