Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Προκήρυξη πλήρωσης μίας (1) θέσης ειδικού συμβούλου


ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
          Την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη θεμάτων Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες. (Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και  πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης -σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 152/2000-. Δικαιούνται επίσης να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση αλλά δεν έχει παρέλθει  έτος από την απόκτησή της, εφόσον μέχρι την απόκτησή της  ήταν υπήκοοι κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
2. Να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής.
3. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. (Εξαίρεση: Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοιο κώλυμα)
4. Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση. 
Ειδικότερα:
 Για την κάλυψη της μίας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου για τις ανάγκες του Αντιπεριφερειάρχη θεμάτων Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα προτιμηθούν εκείνοι οι οποίοι θα έχουν εξειδικευμένες γνώσεις ή αποδεδειγμένη εμπειρία,  σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης και  Ανάπτυξης.
          Τα ανωτέρω πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, όσο και κατά το χρόνο  διορισμού.
              Οι ανωτέρω διέπονται αποκλειστικά από τις διατάξεις των παραγράφων 5 έως και 13 του άρθρου 67 του Ν.1416/1984 (ΦΕΚ 18/τ.Α΄/21-2-1984).
              Στη θέση αυτή μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης της θέσης αυτής με απόσπαση από θέση του δημόσιου τομέα όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 1 της παρ. 6 του ν.1256/82 ή με ανάθεση καθηκόντων με παράλληλη, πλήρη ή μειωμένη άσκηση των κυρίων καθηκόντων του προσλαμβανόμενου. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται έκδοση υπουργικής απόφασης απόσπασης με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν.1416/84.
            Οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες δεν εντάσσονται στον Ο.Ε.Υ. της
Περιφέρειας αλλά υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση των Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών για την συνεπικουρία του έργου τους και η
θητεία τους διαρκεί όσο η θητεία των ανωτέρω αιρετών, οι δε προσλαμβανόμενοι
ιδιώτες έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και επομένως για
το χρόνο εργασίας στις θέσεις αυτές διέπονται από τις σχετικές διατάξεις της
κατηγορίας προσωπικού ορισμένου χρόνου (π.χ. άδειες κ.λ.π.).
            Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που στις θέσεις αυτές προσληφθεί δικηγόρος
αναστέλλεται η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος καθώς και για όσους έχουν
την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματός
τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου,
του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη.
            Οι αποδοχές των ιδιωτών καθορίζονται με την αριθμ.2007203/770/0022/15-2-
1996 (ΦΕΚ 99 Β) ΚΥΑ, ομοίως και οι αποδοχές των αποσπασμένων υπαλλήλων στις θέσεις αυτές. Σε περίπτωση δε ανάθεσης καθηκόντων οι αποδοχές δεν μπορούν να υπερβούν το 50% των αποδοχών της κύριας αυτών θέσης.
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:
1.      Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη θέση
2.      Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών που αναφέρεται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου)
3.      Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών ΑΕΙ ή ΤΕΙ, στο οποίο θα αναγράφεται ο ακριβής βαθμός αυτού, ημερομηνία και το έτος κτήσης. Σε περίπτωση που ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην  αλλοδαπή πρέπει να προσκομίζεται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ ή το ΔΟΑΤΑΠ για την ισοτιμία, την αντιστοιχία του τίτλου και τη βαθμολογική αντιστοιχία αυτού.
4.      Επικυρωμένο αντίγραφου μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών, σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι κάτοχος τέτοιου τίτλου. Σε περίπτωση που ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην  αλλοδαπή πρέπει να προσκομίζεται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ ή το ΔΟΑΤΑΠ για την ισοτιμία, την αντιστοιχία του τίτλου και τη βαθμολογική αντιστοιχία αυτού.
5.      Πιστοποιητικά/ βεβαιώσεις από τα οποία τεκμηριώνεται η εμπειρία.
6.      Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (Α΄ 75), όπως ισχύει, ότι:
              α) δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους,
              β) δεν έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση,
              γ) ότι δεν έχουν απολυθεί από δημόσια υπηρεσία ή Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ. λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου και σε καταφατική περίπτωση να έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση.
7.      Βιογραφικό Σημείωμα
Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά, θα πρέπει να κατατεθούν αυτοπροσώπως ή να σταλούν ταχυδρομικώς  συστημένα επί αποδείξει στην ταχυδρομική διεύθυνση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, Ταχ. Δ/νση Βασ. ΄Ολγας 198 -Τ.Κ. 54110 (υπεύθυνηκα Σακισλόγλου Ε.). Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης που φέρει ο φάκελος της αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου. Αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία ο υποψήφιος που υποβάλλειανυπόγραφη ή εκπρόθεσμη αίτηση. Επιπλέον, στην αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται αναλυτικά τα συνημμένα δικαιολογητικά. Η αίτηση επέχει θέση υπευθύνου δηλώσεως του άρθρου 8 του ν.1599/86 και η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Η ευθύνη της σωστής συμπληρώσεως της αιτήσεως είναι αποκλειστικά του υποψηφίου.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε αποκλειστική προθεσμία  δέκα (10) ημερών, η οποία αρχίζει την επομένη της δημοσίευσης, την 12-7-2012 και λήγει την 21-7-2012.

Σχετικά Αρχεία
ΑρχείοΤύποςΜέγεθος
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ MIAΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ96 KB 

Επιστροφή