Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση για το περιβάλλον από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο Αιγίνιο

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ  ..... Ευχαριστούμε πολύ
 Εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας  Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου με
στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, διοργανώθηκε σειρά δράσεων προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για το ρόλο, τη σημασία και το απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς τοπίο που περιβάλλει την Πιερία αλλά και για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές υποδέχτηκαν με χαρά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και με ενθουσιασμό συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό  πρόγραμμα,  που περιλάμβανε φύτευση ετήσιων φυτών στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου. Μέσα από το παιχνίδι η έννοια της προστασίας και της αγάπης του περιβάλλοντος έγινε εύκολα κατανοητή από τα παιδιά,  οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν με τους μαθητές  για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, επισημαίνοντάς τους ότι το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από τις σημερινές μας οικολογικές ενέργειες και συμπεριφορές.
Από την πλευρά τους τα παιδιά ανέλαβαν ενεργό ρόλο,  εκφράζοντας τις οικολογικές τους ανησυχίες και προβάλλοντας τα θέλω και τις ιδέες  τους για ένα καλύτερο πράσινο αύριο.

Η Σοφία Μαυρίδου μοίρασε στα παιδιά καπελάκια, μπλουζάκια καθώς και ένα σετ ζωγραφικής για να αποτυπώσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Είναι χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι  στις γενιές που έρχονται να προστατέψουμε το περιβάλλον και να ακολουθήσουμε πολιτικές κατευθύνσεις για πράσινη ανάπτυξη. Πρέπει να προβληματιστούμε, να ενεργοποιηθούμε και να διδάξουμε στα παιδιά μας να αποκτήσουν  οικολογική συνείδηση», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
 Η Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποδεικνύει στην πράξη την ευαισθησία της για τα περιβαλλοντικά θέματα και μέσα από τις δράσεις  που αναλαμβάνει με  τη λειτουργία του τμήματος Περιβάλλοντος και  Υδροοικονομίας της Π.Ε.Πιερίας,  εφαρμόζει πολιτική προστασίας  του  περιβάλλοντος που το σύνθημά  της είναι: «Μια ημέρα γιορτάζουμε,  365 ημέρες προστατεύουμε το περιβάλλον».
Υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υπέδειξε στους μαθητές το σωστό τρόπο φύτευσης και περιποίησης των φυτών, φυτεύοντας μαζί τους δέντρα και λουλούδια, παροτρύνοντάς τους παράλληλα  να δημιουργήσουν  το δικό τους κήπο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Κυριακούλη,  οι  δάσκαλοι, η Αντιδήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού, Ξανθίππη Βασιλειάδου, ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, η εκπρόσωπος της Α/θμιας Εκπαίδευσης, Μαργαρίτα Αμανατίδου, η  Χριστίνα Ντόντη από το Τμήμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Πιερίας, η  Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης,  Μυράντα Παππά κ.α.