Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»

Μας το έστειλε η ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΟΙ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Πιεριείς στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος
επισκέφθηκε χθες Πέμπτη την Πιερία στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς έφτασε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο Πιερίας όπου και είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, ενώ αμέσως μετά περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης όπου και έτυχε της θερμής υποδοχής πολιτών στο περίπτερο της Ν.Δ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης. Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί που θέλησαν να του σφίξουν το χέρι, να τον αγκαλιάσουν αλλά και να του εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Ο κ. Σαμαράς μπήκε σε καταστήματα του πεζόδρομου και άκουσε από τους εμπόρους τα προβλήματα της αγοράς.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε τη μονάδα Olympia Electronics και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με τη συνάντησή του στο δημαρχείο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού στο Αιγίνιο με το δήμαρχο Ευάγγελο Πολύζο.


«Θα φάω σίδερα προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα»
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και τα «χτυπήματα» που δέχεται η επιχειρηματικότητα στην Πιερία ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στον πρόεδρο της Ν.Δ. καλωσορίζοντάς τον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα, την ανάγκη αντιμετώπισης του παρεμπορίου και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά που «σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό» των μικρομεσαίων.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε πως η αγορά, όταν βλέπει ότι μειώνεται ο τζίρος της, προχωρά σε κινήσεις τόνωσης, όπως προσφορές και μείωση τιμών. Αντίθετα η κυβέρνηση, όπως είπε, έκανε το αντίθετο. Σε περίοδο μεγάλης ύφεσης και της κρίσης, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις με φορολόγηση και αύξηση του ΦΠΑ, προκαλώντας κυριολεκτικά ασφυξία στους μικρομεσαίους.
Αναφέρθηκε επίσης στα επιχειρηματικά δάνεια και την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ζητώντας τη διετή αναστολή πλειστηριασμών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε επίσης τη ρύθμιση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, λέγοντας ενδεικτικά ότι το 60% των επαγγελματιών δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάρια ασθενείας, λόγω οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ.
Μετέφερε την αγωνία των τουριστικών φορέων του νομού και την ανάγκη στήριξης του τουρισμού, ζητώντας τη μετατροπή των αλιευτικών καταφυγίων της Πιερίας σε τουριστικά, έθεσε το θέμα της του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας, την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο των μεγάλων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων σε μια χώρα που είναι αγροτική.
 «Αυτή η παράταξη και το πρόγραμμά της», είπε ο κ. Σαμαράς παίρνοντας το λόγο, «είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και γι’αυτό το λόγο και η συνεργασία που θα έχει με τα Επιμελητήρια θα είναι ουσιαστική». Αναφερόμενος στο θέμα του παρεμπορίου και της σύνδεσής του με τη λαθρομετανάστευση τόνισε πως θα κηρύξει πόλεμο με το παρεμπόριο και ταυτόχρονα θα πολεμήσει την παράνομη μετανάστευση. Ασφαλώς και θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί, είπε ο κ. Σαμαράς, να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα, αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να ελκύει την παράνομη μετανάστευση. Οι νόμοι θα πρέπει να ισχύσουν, είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε για μαζικές απελάσεις.
Σε ο,τι αφορά τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα είπε πως πρόκειται για θεμελιακά ζητήματα για τη Ν.Δ., ενώ έκανε αναφορά στην πρόταση της Ν.Δ. για άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Ρωσίας.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είπε «Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της.
Τόνισε ότι το διακύβευμα δεν είναι μόνο «ευρώ ή δραχμή» και πως «ο καθένας πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους».
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.
Όσον αφορά τις προτάσεις τις ΝΔ για ρυθμίσεις οφειλών σε τράπεζες και στο κράτος, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «αν συνεχίσεις να παίρνεις από αυτούς που δεν έχουν πλέον, τότε το σύστημα θα κλατάρει» και μίλησε για ευαισθησία απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ανήμπορους και τους αρρώστους.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως θα σταθεί δίπλα στην επιχειρηματικότητα και πως θα έχει συνεχή διάλογο με τα επιμελητήρια, τα οποία –όπως είπε- είναι κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας. «Θα φάω σίδερα, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στον πεζόδρομο της πόλης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Μόσχο Γιαλένιο, τον υπεύθυνο του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα και εκλεγμένο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη καθώς και τους υποψήφιους βουλευτές του νομού.  
Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το εργοστάσιο της εταιρείας Olympia Electronics που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου ενώ ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρη Λακασά σχετικά με την τεχνολογία αιχμής που εφαρμόζεται στα προϊόντα της.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελο Πολύζο στο δημαρχείο του Αιγινίου. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην πολυετή τους φιλία ενώ ο κ. Σαμαράς θέλησε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους έχει μείνει στάσιμο το έργο του ΚΑΤ Αιγινίου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος του ανέφερε τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αλλά και την υπαιτιότητα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την κωλυσιεργία αφού, όπως είπε, ενώ συναντήθηκε με τον κ. Χρυσοχοϊδη και αυτός με τη σειρά του επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΔΙΤ, δεν έγινε τίποτα. «Πρόεδρε δεσμεύεσαι να γίνει επί των ημερών σου», του είπε χαρακτηριστικά.  
«Ευχαριστώ για την καταπληκτική και ιδιαίτερα συγκινητική υποδοχή» δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετώντας την Πιερία. «Η Πιερία έδωσε το σύνθημα της νίκης» είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και κυρίως τον κόσμο για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.
Τα δώρα που δέχτηκε ο Πρόεδρος:
Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Ηλίας Χατζηχροστοδούλου του πρόσφερε μία εικόνα με την προστάτιδα της Κατερίνης, Αγία Αικατερίνη, το βιβλίο του Ολύμπου καθώς και τον κατάλογο του ΕΒΕ με τις επιχειρήσεις της Πιερίας.
Ο δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος του πρόσφερε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, προστάτη του Κολινδρού και ένα βιβλίο με την ιστορία του Κολινδρού. 
Ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος του πρόσφερε μία εικόνα του Αγίου Αντωνίου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  


Δείτε φωτογραφίες εδώ