Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΙΟΥΝΙΟΣ 2012: Ψηφίδες πολιτισμού αγναντεύουν τη θάλασσα

Μας το έστειλε το Visit Greece ..... Ευχαριστούμε πολύ

Ψηφίδες πολιτισμού αγναντεύουν τη θάλασσα



Η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από μνημεία της χιλιόχρονης ιστορίας της αγκαλιασμένα από το απέραντο
γαλάζιο.
Ανεκτίμητες ψηφίδες πολιτισμού ξεπροβάλλουν – αναπάντεχα πολλές φορές – σε κάθε μας βήμα. Έργα ανθρώπων αλλά και δημιουργήματα της φύσης πρωταγωνιστούν στο αέναο παιχνίδι της θάλασσας και του ήλιου.
Περήφανοι ανεμόμυλοι  - μνημεία της νεώτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς - στέκουν ακοίμητοι φρουροί στα ξάγναντα των νησιών∙ κάστρα, μυθικές σπηλιές και αρχαιολογικοί χώροι στολίζουν με την παρουσία τους παραλίες απίστευτου φυσικού κάλλους∙ όμορφα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μαγεύουν με τη δική τους, ιδιαίτερη παράδοση, χιλιάδες επισκέπτες.
Η Ομάδα του Visitgreece

Οι πέτρινοι γίγαντες του Αιγαίου 



Οι ανεμόμυλοι, αυτά τα σπουδαία μνημεία της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, υπερνικώντας τον καιρό και τον χρόνο, στέκουν σαν αγέρωχοι ερημίτες σε ανεμοδαρμένους λόφους, αγναντεύοντας το απέραντο αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

Ικαρία: Όπου γλέντι και χορός



Ανακαλύψτε το νησί που κολυμπάει σαν δελφίνι στα νερά του βορειοανατολικού Αιγαίου∙ το νησί με την ιδιαίτερη παράδοση και τον ξεχωριστό τρόπο ζωής∙ το νησί του Ικάρου, του αιώνιου συμβόλου της προσπάθειας του ανθρώπου να διαπρέψει, ξεπερνώντας τα όριά του…

Ιστορία μιας παραλίας



Παραλίες με απέραντες, λευκόχρυσες αμμουδιές∙ σμιλεμένες σε απρόσιτα τοπία∙ πολυσύχναστες ή πριβέ καταφύγια∙ οργανωμένες ή ακόμη ανεξερεύνητες… σας περιμένουν για να σας ψιθυρίσουν τη δική τους ιστορία.

Το αρχαιολογικό στολίδι της Σαντορίνης



Η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στη Σαντορίνη, αποτελεί για κάθε επισκέπτη ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Κτίρια και αντικείμενα παγιδευμένα κάτω από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακού υλικού διατηρήθηκαν ανέπαφα ή άφησαν το αποτύπωμά τους.