Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Φωτογραφία που ΣΟΚΑΡΕΙ: Η Κίνα σκοτώνει τα παιδιά της

Μας το έστειλε μία φίλη..... Ευχαριστούμε πολύ

Την ανάγκασαν να κάνει έκτρωση. Της δολοφόνησαν εν ψυχρώ το σπλάχνο της. Και σα να μην έφτανε αυτό, της "πέταξαν" το άψυχο κορμάκι του δίπλα της. Απόδειξη του τι
μπορούν να κάνουν αν "τολμήσει" να ξαναμείνει έγκυος! Η φωτογραφία δεν είναι απλά ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ή σκληρή. Είναι, δυστυχώς, ντοκουμέντο μιας δολοφονίας. Μιας από τις πολλές που γίνονται στην Κίνα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: αυτό είναι η αναγκαστική έκτρωση στην οποία ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ οι αρχές της Κίνας μια 23χρονη γυναίκα. Γιατί; Γιατί έμεινε έγκυος και δεν πλήρωσε πρόστιμο γι' αυτό.
Ένα νέου είδους πογκρόμ. Ένα κυνήγι μαγισσών. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση της Κίνας θέλει να περιορίσει την αύξηση του πληθυσμού της χώρας. Και επέλεξε το δρόμο της δολοφονίας.
Το φρικτό έγκλημα που έζησε η 23χρονη Φενγκ Τζιαμέι από την επαρχία Σανσί. Έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Αυτό όμως είναι παράνομο! Γιατί; Γιατί σύμφωνα με το νόμο, οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις δικαιούνται να κάνουν ΜΟΝΟ ΕΝΑ παιδί και εκείνοι που ζουν στην επαρχία μπορούν να κάνουν και δεύτερο, αρκεί το πρώτο να είναι κορίτσι!
Οι αρχές ζήτησαν από την Τζιαμέι να πληρώσει πρόστιμο 40.000 γιουάν, δηλαδή 5.000 ευρώ. Η οικογένειά της, δεν είχε να τα δώσει. Και τότε, το κράτος αποφάσισε να γίνει ΘΕΟΣ. Άνδρες των κρατικών αρχών εξανάγκασαν την 23χρονη να υπογράψει χαρτί σύμφωνα με το οποίο συμφωνούσε με την έκτρωση. Τότε, ήταν επτά μηνών έγκυος. Της έδεσαν τα μάτια για να μη βλέπει τι υπογράφει, είπε ο άνδρας της.
Και αφού της έβγαλαν το παιδί από τα σπλάχνα της, το πέταξαν νεκρό στο κρεββάτι, δίπλα της. Άναψαν τα φλας και έβγαλαν φωτογραφία το "κατόρθωμά τους". Είναι η φωτογραφία που κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου. Προκαλεί αναγούλα, σοκ, θλίψη, οργή, σφίξιμο στο στομάχι.
Εκπρόσωπος της πόλης την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για να απολογηθεί και της είπε ότι όποιος της το έκανε αυτό, θα τιμωρηθεί. Και τι σημασία έχει πια;
Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Ούτε και θα είναι η τελευταία. Στις 7 Ιουνίου έκανε στο internet την εμφάνισή του ένα video, με μια γυναίκα στο κρεββάτι του νοσοκομείου λίγο μετά την έκτρωση. Κι εκείνη είδε να της δίνουν το άψυχο σώμα του παιδιού της. Της το έβαλαν μέσα σε μια σακούλα. Μια άμορφη μάζα.


Τον περασμένο Οκτώβριο, μια γυναίκα που αναγκάστηκε σε έκτρωση, πέθανε πάνω στο τραπέζι του χειρουργείου. Η Μα Ζιχόνγκ είχε δυο παιδιά και περίμενε με λαχτάρα το τρίτο. Δε φανταζόταν όμως ότι η ίδια η χώρα της θα δολοφονούσε την ίδια και το αγέννητο παιδί της.
Οι αναγκαστικές αμβλώσεις είναι ένα φαινόμενο που "ζει" στην Κίνα από τη 10ετία του 1970. Δεν έχει σταματήσει. Ούτε και φαίνεται πως πρόκειται. Κανείς δε νοιάζεται.
Ό,τι κλείνει η πόρτα μας δε λένε;

http://gr.news.yahoo.com