Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ Ρεγκούζα

Ένα πολυτελέστατο ακίνητο, στην περιοχή Πλαγιάρι λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη, το καμάρι του οικισμού όπως το ονομάζουν οι κάτοικοι, είναι το νέο απόκτημα του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Αδάμ
Ρεγκούζα.

Η νεοαποκτηθείσα βίλα του πρώην υπουργού είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, έχει πισίνα και εκκλησάκι και αποτελείται από τρεις επιμέρους κατοικίες και βρίσκεται σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της ευρύτερης περιοχής της νύμφης του Θερμαϊκού. 

Την άδεια για την ανέγερση του παλατιού έβγαλε ο μηχανικός Θεολόγης Παπαδόπουλος το 2008, ενώ κατά πληροφορίες ο κ. Ρεγκούζας περνάει εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας του μαζί με τις δύο κόρες του ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν διστάζει να … πετάγεται και μέχρι το εξ ίσου πολυτελές εξοχικό του στη Βουρβουρού, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. 

Από τις φωτογραφίες, που δημοσιεύει σήμερα η zougla.gr, απαθανατίζουν το πολυτελές οικοδόμημα το οποίο παρέχει στον κάτοχό του όλες τις ανέσεις. Σε  ό,τι αφορά την αξία του είναι άγνωστη αλλά εικάζεται ότι ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι ο κ. Ρεγκούζας ήταν πρώην εφοριακός υπάλληλος με μισθό που δεν ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ. Η ιδιαίτερα έντονη πολιτικοκοινωνική δραστηριότητα όμως τις προηγούμενες δεκαετίες τον βοήθησε ώστε να γίνει ιδιαίτερα γνωστός αφού διετέλεσε πρόεδρος των εφοριακών Κεντρικής Μακεδονίας μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ενώ το 1994 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. 

Είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1974. Από το 1996 εκλέγεται Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β′ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ενώ τον Μάρτιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2005 διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Το «πρωτοπατορικό αμάρτημα» του Αδάμ Ρεγκούζα

Η αλήθεια είναι όμως πως δεν θεωρήθηκε ποτέ από τα «καλά παιδιά» της Νέας Δημοκρατίας αφού οι κινήσεις του προκάλεσαν ουκ ολίγες φορές «πονοκέφαλο» στην τότε... Ρηγίλλης λόγω των σκανδάλων στα οποία είχε αναμειχθεί το όνομά του. Το πιο ηχηρό ήταν εκείνο που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση και αφορούσε την κρατική διαφήμιση που «χορηγούσε» σε υπόδικο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη. 

Αφορμή για την αποκάλυψη αυτή είχε σταθεί η τότε τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» στην οποία μάλιστα κάνει και αναφορά σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καρφίτσα της Θεσσαλονίκης». 

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο κ. Ρεγκούζας ομολόγησε ότι χορήγησε κρατική διαφήμιση σε περιφερειακό μέσο ενημέρωσης στον ιδιοκτήτη του οποίου, τον κ. Βασίλη Χρηστίδη δηλαδή, είχε ασκηθεί δίωξη για σύσταση συμμορίας και απάτη, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κακουργηματικές πράξεις. 

Οι μη έχοντες κοντή μνήμη θυμούνται ότι το συγκεκριμένο κανάλι προέβαλε «περίεργα» τηλεπαιχνίδια τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαπατούνται εκατοντάδες άτομα. 

Ο κ. Ρεγκούζας στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε να μιλά σε εκδήλωση του συγκεκριμένου καναλάρχη, η οποία έγινε τρεις μήνες μετά την αποφυλάκισή του, και να τονίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εν λόγω «προσπάθεια».

Εκτός από αυτό ο κ. Ρεγκούζας είχε προκαλέσει σάλο, με τη δημοσιοποίηση των συστάσεων που είχε κάνει προς τους τελωνειακούς να μειώσουν το λεγόμενο «γρηγορόσημο», όπως και για την αποποινικοποίηση των εικονικών τιμολογίων και τον πρόχειρο διαγωνισμό ανάθεσης των κρατικών λαχείων. 

Ωστόσο, εκτός από τα σπίτια σε Πλαγιάρι και Βουρβουρού, φημολογείται έντονα ότι στην κατοχή στου κ. Ρεγκούζα βρίσκεται ξενοδοχείο στα λουτρά Πόζαρ, ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί και στην αγορά έκτασης για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου από κοινού με τον κ. Σγουρίδη στις 10 Νοεμβρίου 2011.


http://www.zougla.gr/