Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΟΧΙ στα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Να μην πληρώσουν φέτος, χαράτσι οι αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ (αιτήσεις για την καταβολή επιδοτήσεων) και να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν πέρσι .
Οι ΕΑΣ , που έχουν αναλάβει τη σύνταξη των δηλώσεων , ζητάνε από τους αγρότες και
κτηνοτρόφους να πληρώσουν 30 ευρώ και περισσότερο ανάλογα με τα δηλωθέντα αγροτεμάχια ανά δήλωση , κάτι που αντιτίθενται στη συμφωνία που έχει κάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
Ως γνωστόν, πέρυσι η ΠΑΣΕΓΕΣ εισέπραξε 105 εκατομμύρια ευρώ για να αναλάβει να κάνει τις δηλώσεις καλλιέργειας των αγροτοκτηνοτρόφων δωρεάν για τα έτη 2011- 2012 - 2013. Αντί να συμβαίνει αυτό, ζητάνε από τους αγρότες να πληρώσουν χαράτσι για να κάνουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, ενώ πέρυσι κάτω και από την πίεση της ΠΑΣΥ αναγκάστηκαν στο τέλος σε πολλές περιοχές οι ΕΑΣ να παραλαμβάνουν, όπως όφειλαν, δωρεάν τις δηλώσεις καλλιέργειας.
Ο διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνάντηση με την ΠΑΣΥ, τόνισε την υποχρέωση των ΕΑΣ να παραλαμβάνουν δωρεάν τις δηλώσεις, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να γίνει επώνυμη καταγγελία στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε μια περίοδο που δεν έχουν δοθεί ενισχύσεις στους αγρότες, δεν έχει δοθεί η επιστροφή του ΦΠΑ σε πολλούς , τα προϊόντα παραμένουν απούλητα ή έχουν παραδοθεί στους εμπόρους χωρίς να έχουν πληρωθεί, ενώ ήδη υπάρχει χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ για να παραλαμβάνει δωρεάν τις δηλώσεις, πάει πολύ να ζητάνε από τους αγρότες να πληρώσουν επιπλέον χαράτσι 30 ευρώ και περισσότερο ανάλογα με τα δηλωθέντα αγροτεμάχια ανά δήλωση. Το επιχείρημα ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους εργαζόμενους που κάνουν τις δηλώσεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που συνέταξαν τις περυσινές δηλώσεις δεν έχουν εξοφληθεί όλο το ποσό, ενώ με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα ζητούσαν οι ΕΑΣ πέρυσι από τους αγρότες να πληρώνουν για τις δηλώσεις.
Η ΠΑΣΥ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να πληρωθούν για τις περυσινές και φετινές δηλώσεις και αυτά τα χρήματα πρέπει να δοθούν από τα 105 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η ΠΑΣΕΓΕΣ ακριβώς γι' αυτόν το σκοπό , χωρίς να επιβαρυνθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Ζητάμε να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους αγρότες πλήρωσαν πέρυσι στις ΕΑΣ για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και να πληρώσουν το επιπλέον φετινό χαράτσι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τις δηλώσεις του 2012 .


Γραμματεία της ΠΑΣΥ


http://imerisiatispierias.blogspot.com/