Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Μας έσβησε δύο φορές, αλλά επέστρεψε» - ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΦΟΥΝΤΑ

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές. Από αυτές που εύχεται κάποιος να μη ζήσει ποτέ στη ζωή του. Ο Ταξιάρχης Φούντας έφτασε από τον «παράδεισο» τού να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ στην
 «κόλαση» του κινδύνου της ζωής του.

Οι καρδιές χτυπούσαν δυνατά μέχρι να υπάρξει ιατρική βεβαίωση πως όλα βαίνουν καλώς και ο 17χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οσα προηγήθηκαν πάντως συνθέτουν ένα θρίλερ με φοβερές εντάσεις, που χαρακτηρίζεται από την ατάκα μέλους της «κιτρινόμαυρης» αποστολής: «Μας έσβησε δύο φορές, αλλά ήταν δυνατός και επέστρεψε»!

Το σκηνικό τρόμου λεπτό προς λεπτό είχε ως εξής: Ο Φούντας δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι σε φάση του αγώνα από τον Γκαρσία, αλλά από την επιθυμία του να αγωνιστεί δεν είπε τίποτα. Εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια, μπαίνοντας στα αποδυτήρια ο νεαρός μέσος κατέρρευσε. «Δεν με κρατούν τα πόδια μου» ήταν το μόνο που πρόλαβε να ψελλίσει πριν χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο Λυμπερόπουλος, ο Λεονάρντο και άλλοι συμπαίκτες του τον πήραν στα χέρια και τον έβαλαν στο κρεβάτι του μασάζ.

Η κατάσταση ήταν ήδη κρίσιμη. Ο Φούντας είχε σπασμούς και είχε τάση προς έμετο. Οι γιατροί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που είχαν σπεύσει προσπαθούσαν να τον κρατήσουν, καθώς ο μικρός έπεφτε σε κώμα. Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, ακόμα και χτυπώντας τον στο πρόσωπο για να συνέλθει. Αρχισε να επικρατεί πανικός. Ο Λεονάρντο είχε βγει στην είσοδο των αποδυτηρίων και καλούσε σε βοήθεια. Τα ασθενοφόρα που υπήρχαν για το παιχνίδι είχαν αποχωρήσει και απαιτήθηκαν 15' για να έρθει κάποιο άλλο και να τον μεταφέρει στο Ιπποκράτειο.

«Φύγετε όλοι. Θα μείνω εγώ με το παιδί» είπε ο Νίκος Κωστένογλου, που μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του Γιώργο Αλεξόπουλο και τον φροντιστή της ΑΕΚ Νίκο Κορομηλά δεν έφυγαν λεπτό από το προσκεφάλι του. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης, συνεχώς μαζί, τους μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι πρώτες εξετάσεις ήταν καθαρές και άρχισε να υπάρχει ηρεμία. Ο Κωστένογλου προσπάθησε να χαλαρώσει τον μικρό, ο οποίος ήθελε να μιλήσει με τους δικούς του. Σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειας ο Κορομηλάς ήταν αυτός που τους ενημέρωνε και τους καθησύχαζε.

Η αξονική τομογραφία που υπεβλήθη ο Φούντας ήταν και αυτή καθαρή, με το παιδί να βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του. Τα θετικά μηνύματα στάλθηκαν προς όλους και το απόγευμα πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Το ιατρικό ανακοινωθέν από την ΑΕΚ ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος υπέστη ελαφρά διάσειση μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ, πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά την αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη και θα επιστρέψει απόψε στην Αθήνα, μπαίνοντας σε πρόγραμμα αποφόρτισης για μερικές ημέρες».


http://www.sentragoal.gr/