Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Νέα εποχή για την ΕΛΒΙΖ

26-04-2012-1

Η πρώτη επιχείρηση που ιδιωτικοποιείται από την ΑΤΕ
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά μετοχών από την Αγροτική Τράπεζα στην ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε.
Μια νέα εποχή ξεκινά για την Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών, καθώς το μεσημέρι της
Τετάρτης, ολοκληρώθηκε και τυπικά η ιδιωτικοποίηση της στα εργοστάσια Πλατέος και Ξάνθης.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών από την Αγροτική Τράπεζα στην εταιρεία ΕΥΡΩΦΑΡΜ του Βασίλη Χαλκίδη. Υπογράφηκε η μεταβίβαση των μετοχών και έγιναν οι αλλαγές στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Στη νέα διοίκηση εισήλθαν μετά τις παραιτήσεις των εκπροσώπων της ΑΤΕ, οι μέτοχοι κύριοι Ταμπαρόπουλος και Βαδόλας και μετά την παραίτηση του προέδρου Χρ. Γερούκη και ο Χρήστος Γιαννακάκης, ο οποίος αποχωρεί από την ΑΛΜΜΕ.
Δηλώσεις του απερχόμενου Προέδρου
"Είμαστε ευτυχείς γιατί ολοκληρώνουμε την πρώτη ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι μεγάλη εταιρεία η ΕΛΒΙΖ αλλά είναι σημαντική. Χαιρόμαστε διότι οι νέοι μέτοχοι είναι αυτοδημιούργητοι, κι έχουν αναπτυξιακό πλάνο για την εταιρεία" δήλωσε ο πρώην πλέον πρόεδρος Χρ. Γερούκης. Από την πλευρά των μετόχων, ο Βασίλης Χαλκίδης δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε μια πολύμηνη και τυπική διαδικασία. "Το αποτέλεσμα ήταν καλό και για την ΑΤΕ αλλά και για εμάς. Είμαστε τολμηροί διότι κάνουμε μια επένδυση σε έναν τομέα που δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του. Πιστεύω ότι μέσα από τις παρεμβάσεις μας θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θα παράξουμε ζωοτροφές καθαρές, πιστοποιημένες, και απαλλαγμένες από μικροτοξίνες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων".
Μοχλός ανάπτυξης της περιοχής
26-04-2012-2

Κατά την διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου πώλησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας, οι εκπρόσωποι της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας κ.κ. Χαλκίδης Βασίλειος, Ταμπαρόπουλος Αθανάσιος και Βαδόλας Δήμος, ευχαρίστησαν τον αποχωρούντα πρόεδρο κ. Γερούκη Χρήστο για την συμβολή του στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γενίτσαρη Απόστολο και υπογράμμισαν την δέσμευσή τους, η ΕΛΒΙΖ ΑΕ να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, με την παραγωγή νέων προϊόντων και τον πολλαπλασιασμό της εξαγωγικής της δραστηριότητας.
Κατά την τελετή υπογραφής του συμβολαίου πώλησης, παρέστη ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΤΕ κ. Κολιάτσας Σπύρος καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας DELOITTE, κ. Κοσμάς Χρήστος, σύμβουλος πώλησης της ΑΤΕ.
Η πρώτη εταιρεία που ιδιωτικοποιείται από την ΑΤΕ
Σημειώνουμε πως η ΕΛΒΙΖ ΑΕ είναι η πρώτη εταιρεία που ιδιωτικοποιείται από την ΑΤΕ. Η ΕΛΒΙΖ ΑΕ, που λειτουργεί από το 1970 σαν πρότυπη βιομηχανία παραγωγής ζωοτροφών και διαθέτει δύο βιομηχανικές μονάδες τόσο στο Πλατύ Ημαθίας όσο και στην Ξάνθη, είναι γνωστή για την ποιοτική σταθερότητα των προϊόντων της και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων κτηνοτρόφων, θα συνεχίσει την ιστορική της πορεία στον χώρο των ζωοτροφών. Αυτό φυσικά θα επιτευχθεί μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση που θα γίνει, παρόλες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.
Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ, πιστή στην παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών προϊόντων, επενδύει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της Γεωργίας & Κτηνοτροφίας. Με την τελευταία επένδυση της εξαγοράς της ΕΛΒΙΖ ΑΕ, η ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ δίνει καινούργιες προοπτικές και δυνατότητες στην ανάπτυξη τόσο της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας.
Στόχος είναι η παραγωγή πιστοποιημένων πρώτων υλών με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που δίνει γενναιόδωρα η Ελληνική γη και η αξιοποίηση τους στην βιομηχανία ζωοτροφών, για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένων από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων και καθαρά από μυκοτοξίνες.
Όλα τα παραπάνω, θα δώσουν την δυνατότητα παραγωγής επώνυμων πιστοποιημένων ζωοτροφών υψηλής ποιότητας.