Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το κίνημα της «πατάτας» ενηλικιώνεται!

Image
Ο μεγαλύτερος και ο πιο αξιόπιστος «παίκτης» στην ελληνική αγορά
ελαιολάδου σήμερα, είναι οι πολίτες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Όχι μόνο για τις εντυπωσιακά μεγάλες παραγγελίες τους (150 τόνοι Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου) όσο για το γεγονός ότι πληρώνoυν τοις μετρητοίς!
  
Την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ), από τις 10:00 έως τις 14:00, στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης, βρέθηκαν οι μεγαλύτεροι αγροτικοί  συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις της χώρας, που δραστηριοποιούνται στον τομέα επεξεργασίας παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου.
Τα 3.500 μέλη της ΕΟΔνΠ και πολλοί άλλοι συνδημότες τους, αποφάσισαν να παραγγείλουν ομαδικά, μεγάλη ποσότητα εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου για τις οικογένειές τους. Για το σκοπό αυτό, κάλεσαν όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές, από ολόκληρη τη χώρα, να προσέλθουν στην πόλη της Κατερίνης για να δειγματίσουν το προϊόν τους, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους δημότες να δοκιμάσουν το λάδι που πρόκειται να αγοράσουν και να συναποφασίσουν, μέσω δημόσιας ψηφοφορίας, την επιλογή του καταλληλότερου προμηθευτή.

Image 

Και έτσι έγινε! 
Το πρωί της Κυριακής, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κιόσκι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, στήθηκε η κάλπη για το ελαιόλαδο. Από νωρίς, εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν για να επισκεφτούν τους 24 προμηθευτές οι οποίοι παρουσίασαν ότι καλύτερο από τα προϊόντα τους.  Οι επισκέπτες δοκίμασαν με ψωμί, το λάδι των προμηθευτών, συζήτησαν μαζί τους και στο τέλος, προσήλθαν στην κάλπη για να ψηφίσουν το προϊόν της αρεσκείας τους.
Κάθε «ψηφοφόρος» έπρεπε πρώτα να εγγραφεί στον «εκλογικό κατάλογο» και έπειτα έριχνε το ειδικά διαμορφωμένο «ψηφοδέλτιο» στην κάλπη η οποία άνοιξε τις 10:00 το πρωί και έκλεισε στις 14:00 το μεσημέρι.




http://www.otoposmou.gr/