Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Τσέλσι αποκαθήλωσε την Μπάρτσα


Η Τσέλσι απέσπασε την ισοπαλία με 2-2 στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα παρόλο που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 37' και πήρε
πανάξια την πρόκριση στον τελικό του Μονάχου!
Η Τσέλσι για δεύτερη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πραγματοποιώντας ίσως την πιο συγκλονιστική ανατροπή που έγινε ποτέ σε ημιτελικό!
Απέναντι στην «πληγωμένη» Μπαρτσελόνα, η λονδρέζικη ομάδα βρέθηκε να χάνει με 2-0, να χάνει με αποβολή από το 37΄τον αρχηγό της Τζον Τέρι και να δέχεται σφυροκόπημα. Όμως ο Ραμίρες με υπέροχη λόμπα μείωσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Η Τσέλσι μετά το 2008 και την Μόσχα θα παίξει ξανά στον τελικό (19/5), όμως χωρίς του Τέρι, Μεϊρέλες, Ραμίρες και Ιβάνοβιτς λόγω καρτών!Στην συνέχεια ο Λιονέλ Μέσι στάθηκε μοιραίος για τους «μπλαουγκράνα» αφού αστόχησε σε πέναλτι ενώ είχε και δεύτερο δοκάρι πριν ο Τόρες ισοφαρίσει στο φινάλε σε 2-2!
Η Μπάρτσα μπήκε δυνατά στον αγώνα όπως αναμενόταν άλλωστε και επιτέθηκε από τα πρώτα λεπτά. Από την άλλη η Τσέλσι όπως και στο πρώτο ματς, ταμπουρώθηκε στα μετόπισθεν με δέκα παίκτες κάτω από την σέντρα.
Στο 12' ο Γκάρι Κέιχιλ λόγω τραβήγματος αποχώρησε από το ματς και έδωσε την θέση του στον Μποσίνγκουα με τον Ιβάνιοβιτς να μετατίθεται στο κέντρο της άμυνας.
Οι Καταλανοί επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και στο 12' έχασαν την πρώτη σπουδαία φάση στον αγώνα. Καταπληκτικό ένα-δύο του Μέσι με τον Φάμπρεγας, ο Ισπανός βρήκε με το τακουνάκι τον Μέσι και το σουτ του Αργεντινού το απέκρουσε με τα πόδια ο Τσεχ.
Και η Μπάρτσα έχασε λίγο αργότερα έναν από τους κεντρικούς της αμυντικούς αφού ο Πικέ παραχώρησε την θέση του στον Ντάνι Αλβες.
Μέσα σε δύο λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω στον αγώνα! Στο 35΄ο Ντάνι Άλβες έδωσε στον Κουένκα, αυτός γύρισε παράλληλα και ο Μπουσκέτς από κοντά έκανε το 1-0! Για τον Καταλανό μέσο αυτό ήταν το πρώτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ και το τρίτο στην καριέρα του! Δύο λεπτά αργότερα, ο Τζον Τέρι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη αφού βλακωδώς χτύπησε με το γόνατο τον Αλέξις Σάντσες.
Στο 43' η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τα τέρματα της! Ο Μέσι έδωσε πολύ ωραία στον Ινιέστα που δεν αστόχησε απέναντι στον Τσεχ.
Όμως η Τσέλσι δεν το έβαλε κάτω και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μείωσε σε 2-1! Ο Λάμπαρντ βρήκε τον Ραμίρες και ο πρώην άσος της Μπενφίκα κρέμασε υπέροχα τον Βαλδές. Οι «μπλε» αν και με παίκτη λιγότερο κατέβηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ πρόκρισης.
Οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν την Τσέλσι από τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη και στο 47' ο Σεσκ Φάμπρεγας κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Ντρογκμπά. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στο οριζόντιο δοκάρι και παρέμεινε «άσφαιρος» κόντρα στους «μπλε»!
Η Μπάρτσα έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα μετέτρεψε σε μονόλογο το ματς ενώ ο Ντρογκμπά εναλλασσόταν σε ρόλο αριστερού και δεξιού μπακ!
Οσο τα λεπτά κυλούσαν και το γκολ δεν ερχόταν το άγχος άρχισε να καταβάλει τους παίκτες του Γκουαρδιόλα. Στο 62΄ ο Τσεχ νίκησε τον Κουένκα. Ο Ντρογκμπά έδινε «σκυλίσιες» μονομαχίες με τους αμυντικούς της Τσέλσι και καθόταν όσο περισσότερο μπορούσε πεσμένος στο γκαζόν για να κερδίσει χρόνο, ώσπου αντικαταστήθηκε στο 80' από τον Τόρες.
Τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι είχε και δεύτερο δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής με τον Τσεχ να ακουμπά την μπάλα με τα δάχτυλα.
Και αφού δεν έγινε το 3-1, έγινε το 2-2. Στις καθυστερήσεις μετά από διώξιμο από την άμυνα, ο Φερνάντο Τόρες βγήκε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε και τον Βαλδές σφράγισε τη πρόκριση στον τελικό.
Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Μασεράνο, Πικέ (26' Ντάνι Αλβες), Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (73' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Κουένκα (68' Τέγιο), Μέσι, Σάντσες
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ (12' Μποσίνγκουα), Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μειρέλες, Μάτα (57' Καλού), Ντρογκμπά (80' Τόρες)
Επιμέλεια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ