Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Απονομή του Εθνικού Βραβείου Ενεργειακής Σφαίρας 2012 στην Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.-Ο.Τ.Α. υιοθέτησε κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προηγούμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (2000-2008), έναν οριζόντιο άξονα υποστήριξης
της ενεργειακής αποδοτικότητας και της εφαρμογής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα προγράμματα που υλοποίησε τοπικά για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης. Αυτός ο οριζόντιος άξονας δημιούργησε ένα εσωτερικό έργο με τίτλο: Ενεργειακή Αποδοτικότητα για τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και με το ακρωνύμιο RURAL…GREEN. Ο γενικός στόχος ήταν να επιτευχθεί εξοικονόμηση 10% της ενεργειακής κατανάλωσης στις επενδύσεις (επιχειρήσεις αγροτικών περιοχών όπως αγροτουριστικές μονάδες, μικρές μονάδες οικοτεχνίας, μικρές μεταποιητικές μονάδες) που χρηματοδοτήθηκαν από επιχειρησιακά προγράμματα και κοινοτικές πρωτοβουλίες αγροτικής ανάπτυξης που υλοποιήθηκαν τοπικά από την Πιερική Αναπτυξιακή.  

Το συγκεκριμένο έργο της Πιερικής Αναπτυξιακής υποβλήθηκε προς αξιολόγηση στα Βραβεία Ενεργειακής Σφαίρας (Energy Globe Awards) τα οποία βραβεύουν εξαίρετα έργα παγκοσμίως και επιλέγονται από ειδική επιστημονική επιτροπή. Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. επιλέχθηκε μετά την διαδικασία αξιολόγησης για την απονομή του Εθνικού Βραβείου Ενεργειακής Σφαίρας 2012 (National Energy Globe Award 2012) ως φορέας υλοποίησης σημαντικού έργου στον τομέα της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Πιερική Αναπτυξιακή βραβεύεται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού, καθιστώντας την πανευρωπαϊκά ως έναν παγιωμένο φορέα σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. 

Η Ενεργειακή Σφαίρα είναι σήμερα το πιο έγκυρο και αναγνωρισμένο βραβείο στον τομέα του περιβάλλοντος που τιμά κάθε χρόνο εταιρίες και έργα που προωθούν την αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων και την εφαρμογή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Όλα τα βραβευμένα έργα συγκεντρώνονται στη βάση δεδομένων της Energy Globe, που είναι διαθέσιμη για όλους τους ενδιαφερόμενους και αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική βάση για τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και της εφαρμογής συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Η απονομή του Εθνικού Βραβείου θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 και ώρα 14.30 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Την απονομή θα υλοποιήσει ο κύριος Bruno Freytag, Εμπορικός Ακόλουθος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.