Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πυροβολισμοί μέσα στην εφορία Αγίας Παρασκευής!

Απειλούσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να του πάρει το σπίτι... 

Τους λόγους που οδήγησαν τον 70χρονο άνδρα, να εισβάλει σήμερα το πρωί στη ΔΟΥ Αγίας
Παρασκευής με μια καραμπίνα στο χέρι, προσπαθούν να μάθουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά τη σύλληψή του. 

Ο ηλικιωμένος βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ και οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς ότι ανεβοκατέβαινε με την καραμπίνα στο χέρι τους ορόφους, φωνάζοντας, απειλώντας και αναζητώντας κάποια έγγραφα. Πληροφορίες λένε ότι φώναζε στους πολίτες να μην πληρώνουν τα χαράτσια και απειλούσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να του πάρει το σπίτι...

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί. Ο 70χρονος άνδρας μπήκε στο κτήριο της Εφορίας Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην οδό Γούναρη 38Α και σε έξαλλη κατάσταση ανεβοκατέβαινε τους ορόφους φωνάζοντας και ζητώντας κάποια έγγραφα. 

Ενώ βρισκόταν στον 4ο όροφο, βγάζει μια κυνηγετική καραμπίνα, σηκώνει την κάνη και πυροβολεί στα τυφλά. Μέσα στα γραφεία επικράτησε πανικός. Υπάλληλοι και πολίτες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν, άλλοι βγήκαν έξω τρέχοντας και άλλοι ανέβηκαν φοβισμένοι στην ταράτσα του κτηρίου. 

Ο ηλικιωμένος, έδειχνε να βρίσκεται εκτός εαυτού και ελέγχου… Και όλα αυτά την ίδια ώρα που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και έζωσαν την περιοχή. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων που έφθασαν στο κτήριο, ανέβηκαν στον 4ο όροφο και προσπάθησαν να πλησιάσουν τον 70χρονο οπλοφόρο. Λίγα λεπτά αργότερα, κατάφεραν να του κερδίσουν την εμπιστοσύνη, να πάρουν την καραμπίνα και να τον συλλάβουν. 
 
«Το γεγονός ότι πήγε στην εφορία με την καραμπίνα και πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε φορές, δείχνει ότι πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει επεισόδιο» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Προσπαθούμε να δούμε τι ακριβώς ήθελε. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στο κτήριο της εφορίας».

Αξίζει να τονιστεί πως είναι το δεύτερο συμβάν μέσα σε 15 ημέρες πολίτη που παίρνει την καραμπίνα και πυροβολεί αδιάκριτα. 

Οι αστυνομικοί δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι μετά και το δεύτερο συμβάν, ωστόσο είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ούτε στην περίπτωση της Κομοτηνής ούτε και στην περίπτωση της Αγίας Παρασκευής υπήρξαν θύματα.


Η συνέχεια εδώ