Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Η εξοικονόμηση ξεκίνησε από τη …φασολάδα


ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Η εξοικονόμηση ξεκίνησε από τη …φασολάδα

-Κάλεσμα για οργάνωση κούλουμων από τους τοπικούς φορείς και εθελοντές

Τα Κούλουμα είναι η μοναδική εκδήλωση του Δήμου που καλεί τους πολίτες σε κοινωνική συνεύρεση με λιτό κέρασμα:
νηστίσιμα, λαγάνα, κρασί.

Αυτήν λοιπόν τη δαπάνη 2-4.000 €, για όλους τους οικισμούς, αποφάσισε ο δήμος να κόψει πρώτη για λόγους οικονομικής στενότητας, ενώ ένα τέτοιο ποσόν θα μπορούσε να εξοικονομηθεί πανεύκολα με μείωση κάποιας άλλης πίστωσης.

Κι όμως η Δημοτική μας Αρχή, αφού ανακοίνωσε το ενδεχόμενο κλείσιμο των …σχολείων λόγω έλλειψης πόρων, αποφάσισε να ξεκινήσει την εξοικονόμηση από τη… φασολάδα.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε οι πολίτες έχουν ανάγκη από τη στοργή και ζεστασιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι Δήμοι πρέπει να τραβήξουν μπροστά, να δείξουν αισιοδοξία και όχι να φέρουν περισσότερη μιζέρια και απογοήτευση.

Τα Κούλουμα είναι από τις λίγες ευκαιρίες κάποιων να βγουν έξω για λίγο μεζέ και κρασί, να βρεθούν με άλλους, να μιλήσουν, να διασκεδάσουν, να ξεφύγουν από τη σκοτεινή καθημερινότητα που κάποιοι τους έφεραν.

Καλούμε λοιπόν τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, τους συλλόγους και τους πολίτες, να οργανώσουν σε κάθε οικισμό Κούλουμα. Με βάση τον εθελοντισμό, την προσφορά νηστίσιμων και κρασιού από όποιον θέλει.

Οι τοπικές κοινωνίες μόνες τους δεν μπορούν εύκολα να ανατρέπουν μια γκρίζα πολιτική κατάσταση. Μπορούν όμως σίγουρα να κάνουν πολλά για να ομορφύνουν την καθημερινότητά μας.