Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2011 με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
   Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το  2011 με τη             
              συνδρομή  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
  
Με γνώμονα τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
συμβάλλει στην αρτιότερη εφαρμογή του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη στην Πιερία  έχει η Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας.

 Διανομή  ρυζιού και  φέτας σε περίπου  1.500 πολύτεκνες οικογένειες της Πιερίας πραγματοποιήθηκε στις αποθήκες του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012,  παρουσία των εκπροσώπων του δικαιούχου φορέα, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  Ευδοκίας  Γεωργίου – Κίτσιου , του  Επιστημονικού Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρη  Ρουκά,  του υπεύθυνου υπαλλήλου του προγράμματος, Βασίλη Καλιαμπού και του μέλους  της τριμελούς επιτροπής, Χρυσάνθης  Καζαντζίδου. Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει  διανομή  προϊόντων και σε άλλους φορείς.



 « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό συμπολιτών μας που στερούνται βασικά είδη. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υλοποίηση του  προγράμματος, προκειμένου να στηρίξουμε νοικοκυριά στις δύσκολες εποχές που ζούμε και να βοηθήσουμε με κάθε μέσο άπορους καθώς και   οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους πολίτες. Σκοπός μας είναι να
αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με ουσιαστικές συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.



Στην Πιερία το πρόγραμμα   δωρεάν  διανομής τροφίμων για το 2011,
ολοκληρώθηκε,  καθώς παραδόθηκαν 15 τόνοι γραβιέρα  Κρήτης,  276 τόνοι ζυμαρικά,  207 τόνοι ρύζι,  42 τόνοι φέτα  και 92 τόνοι πορτοκάλια,   σε   φορείς υλοποίησης της Πιερίας,   όπως είναι : 1) Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης, 2) Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, 3) Σύλλογος  επαναπατρισθέντων “Η Ελπίδα”, 4) Σύλλογος  Παλλιννοστούντων Ποντίων, 5) Σύλλογος  Πολύτεκνων Μητέρων, 6) Σύλλογος  Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας, 7) Σύλλογος  Νεφροπαθών Ν. Πιερίας, 8) Σύλλογος  Ατόμων με αναπηρία Ν. Πιερίας, 9) Πανελλήνια Ποντιακή Ένωση Επιστημόνων Παλλιννοστούντων και  10) Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας.


Τα προϊόντα θα διανεμηθούν σε  περίπου 13.000  άπορα άτομα που κρίθηκαν δικαιούχοι ανάλογα με το ύψος της φορολογικής τους  δήλωσης.

Από τη  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 22830/05-04-2011 Κ.Υ.Α. για τη δωρεάν διανομή τροφίμων από τα αποθέματα Παρέμβασης, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και για το έτος 2012.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έως 31-03-2012. Συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν οι ήδη συμμετέχοντες σε προηγούμενα προγράμματα και νέοι φορείς – σύλλογοι που πληρούν τους όρους της παραπάνω Κ.Υ.Α.

Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται: 1) Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ή Φιλανθρωπικοί Σύλλογοι που είτε σιτίζουν, είτε φιλοξενούν, είτε περιθάλπουν άπορα άτομα, 2) Ιερές Μητροπόλεις, 3) Σύλλογοι Παλλιννοστούντων, 4) Σύλλογοι Πολυτέκνων, 5) Σύλλογοι τριτέκνων, 6) Σύλλογοι μονογονεϊκών
οικογενειών, 7) Σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες, χρονίων πασχόντων, ψυχικά παθόντων κ.λ.π., 8) Σύλλογοι αθιγγάνων, 9) Δήμοι, Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και κοινωφελείς επιχειρήσεις ως: α. για μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως προσδιορίζονται από την οδηγία 8/645/ΕΟΚ, β. για μόνιμους κατοίκους περιοχών που επλήγησαν αποδεδειγμένα κατά τον χρόνο εφαρμογής του προγράμματος από θεομηνίες, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α., γ. σε περιπτώσεις που λειτουργούν οργανωμένα σισίτια απόρων, 10) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που υλοποιούν προγράμματα σίτισης απόρων ατόμων εντός της επικράτειας του νομού μας.

Παρακαλούνται,  οι φορείς να ενημερώσουν με κάθε μέσο τα μέλη τους, ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους έγκαιρα.

Για περισσότερες πληροφορίες,  μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2351 351 120, (κ.Βασίλειο Καλιαμπό).