Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τα κούλουμα ίσως να γίνουν τελικά... στον Κολινδρό και χωρίς τον Δήμο

Καταρχάς να πω ότι η χθεσινή πρωινή ανάρτηση που βγήκε στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ και προσκαλούσε το κόσμο για τα κούλουμα της Δευτέρας,ήταν αντιγραφή από το site του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, αλλά στη συνέχεια - με το ίδιο πάντα link - αντικαταστάθηκε και
βγήκε νέα ανακοίνωση από το Δήμο με τη ματαίωσή τους.
Kάτι εξάλλου που πολύ εύκολα αποδεικνύεται με τη τεχνολογία.

Η νέα ανακοίνωση όπως ήδη γνωρίζετε αναφέρει τη ματαίωση των εκδηλώσεων για οικονομική αδυναμία του Δήμου μας, αλλά και για εξοικονόμηση δαπανών προς κάλυψη σπουδαιότερων αναγκών.

Κατανοητά ως ένα σημείο, ιδίως αυτό με την εξοικονόμηση δαπανών και αν πρόκειται για αγορά πετρελαίου για τα σχολεία μας.

Αλλά μένουν κάποια ερωτήματα:

1)Είναι αυτοί οι πραγματικοί λόγοι που αναφέρονται ή είναι κάτι άλλο που δεν αποκαλύπτεται?

2)Γιατί δε γνωρίζανε τίποτα επί του θέματος, σύμβουλοι του Δήμου? (και δε ξέρω αν είχαν ιδέα οι αντιδήμαρχοι).
Δε συζητώ αν είχε ιδέα το τοπικό συμβούλιο....

3)Πώς σκέφτονται στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού να αποκαταστήσουν το χαμένο έδαφος?

4)Ψάχτηκαν στη πιάτσα και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, πέρα από τη ματαίωσή τους?

5)Ρώτησαν τους συλλόγους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Κολινδρού ή και της Βόρειας Πιερίας ακόμη ακόμη, αν είναι σε θέση να βοηθήσουν εθελοντικά ή με χορηγίες και απάντησαν ΟΧΙ?

6)Τους μισθούς και τις αντιμισθίες σας, τους παίρνετε?

7)Κι αν ΝΑΙ τότε γιατί?
Αφού τα έξοδα του Δήμου πρέπει να είναι ανταποδοτικά και ισοσκελισμένα με τα έσοδα κι εδώ διαπιστώνουμε καθημερινά ότι δεν είναι, άρα γιατί να χρεώνουμε το ταμείο του Δήμου με περιττά έξοδα πληρώνοντάς σας μισθούς?(Αν δεν αμείβεστε δεν ισχύουν τα παραπάνω 6 & 7)

8)Αφού σηκώνετε τα χέρια ψηλά, αφού δεν έχετε λύσεις, αφού καταργείτε παραδόσεις ετών, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξής σας, στα του Δήμου, οπότε από χθες κιόλας οφείλετε να παραιτηθείτε.

Ας αναλάβουν άλλοι.

Κι  άμα δε μπορούν και οι άλλοι να πάμε στους επόμενους.

Έτσι απλά!!!

Τουλάχιστον κάτι θα κινείται κι ας είναι και σκόνη!!!

Αλλά να διαιωνίζεται μία κατάσταση αρρωστημένη, μίζερη, χωρίς καμία δραστηριότητα και κανένα λόγο ύπαρξης, τότε δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Ή μάλλον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον πλήρη αφανισμό και στην ολική ερήμωση.

Αυτά για τα έργα και ημέρες του Καλλικρατικού μας Δήμου, που  επί των ημερών αυτής της διοίκησής του,  χάνει άλλη μια προϋπόθεση ανάπτυξης, για όλη τη περιοχή, μετά τα απανωτά κλεισίματα κάποιων υπηρεσιών του.

Αν ήμουνα στη θέση τους και πληρωνόμουνα από το Δήμο, θα έβρισκα έναν ακόμη Κολινδρινό και θα προσφέραμε τις αντιμισθίες μας(κι ας μην είχαμε μία στη τσέπη), ώστε να καλυφθούν τα 2 με 3 χιλιάδες € που απαιτούνται για να γίνουν πολύ special κούλουμα ή θα έβρισκα κάτι άλλο, ο κόσμος να χαλούσε, αλλιώς θα τα παρατούσα.
Αυτή τη ξεφτίλα όμως και τη κατάντια, δε θα ήθελα να τη περάσω με τίποτα και κυριολεκτώ.

Εσείς αν το θέλετε, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας...



Εμείς τώρα τι μπορούμε να κάνουμε  μόνοι μας και χωρίς καμία βοήθεια από το Δήμο?


Θέλουμε να κάνουμε τα κούλουμα  ή όχι?


Το να μη κάνουμε τίποτα και να ματαιωθούν είναι το πιο εύκολο, με αποτέλεσμα να χύνουμε τη καρδάρα με το γάλα που τη γεμίζουμε από το 1995...


Το να  συνεχίσουμε όμως τα κούλουμα με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο, πέρα από τη συνέχιση μιας πολυετούς παράδοσης, θα σημάνει και κάτι πιο ουσιαστικό:


Ότι "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ".


Δε χρειάζεται να μοιραστούν δωρεάν λαγάνες και τσίπουρα, αλλά τουλάχιστον να δώσουμε το παρών όλοι μας, έστω και για πέταγμα του χαρταετού ή έστω για τη καθιερωμένη βόλτα μας στο χώρο του αθλητικού κέντρου.


Δε θα με πείραζε καθόλου να έχει στημένους πάγκους ιδιωτών για να πουλάνε τα Σαρακοστιανά και τα Αποκριάτικα αφού δε γίνεται δωρεάν.
Μόνο να γίνουν, γιατί αν χαθούν δύσκολα να ξαναγίνουν.


Θα τολμήσω να προτείνω να πάμε όλοι στο αθλητικό μας κέντρο, που λογικά έως τη Καθαρή Δευτέρα δε θα έχει χιόνια, να πετάξουμε το χαρταετό μας, να κάνουμε τη βόλτα μας (κι ας μην έχει τίποτα να μας προσφερθεί), σαν να μη συμβαίνει τίποτα.


Ή όποιοι θέλουν να πάρουν το κατιτίς, ας πάρουν από το σπίτι τους.


Ή αν προλαβαίνουμε να γίνει ένας πάγκος όπου θα προσφέρει όποιος θέλει κι ότι μπορεί, ώστε να γίνει ένα τυπικό κέρασμα, τουλάχιστον για όσους ξένους θελήσουν να έρθουν.


Πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει αν το θελήσουμε.


Αν όχι τότε όλα όσα κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, θα πάνε στράφι.






Ευχαριστώ


         Για τα 


ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ
   Αθανάσιος Δούναβης