Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση γυναικών στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στην Κονταριώτισσα


Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες». Καθιέρωσαν συνάντηση των γυναικών του
δημοτικού διαμερίσματός τους, στον Δήμο Δίου Όλύμπου, για τσάϊ ή καφέ, με στόχο την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, σε μια εποχή μάλιστα που η μοναξιά και απομόνωση, μαζί και με μια σειρά άλλων προβλημάτων,είναι οι σύγχρονες κοινωνικές απειλές.
Η συνάντηση πραγματοποιείται κάθε 1η Κυριακή του μήνα και οι γυναίκες ευτυχώς αγκάλιασαν με αγάπη αυτήν την πρωτοβουλία του συλλόγου.
Η συνάντηση του μήνα Φεβρουάριου έγινε την Κυριακή 5 του Μήνα στο σπίτι του συλλόγου όπου οι γυναίκες ετοίμασαν και αντάλλαξαν νοστιμότατα εδέσματα συνοδία καφέ και τσάϊ. Το κεντρικό θέμα, μεταξύ άλλων,αυτής της συνάντησης ήταν «Η κρίση» (οικονομική) τα επακόλουθα αυτής, η αντιμετώπισή της και η αισιόδοξη πλευρά της κατάστασης αυτής. Στη συζήτηση προστέθηκε και το θέμα της φιλανθρωπίας και αληλλεγγύης. Δυστυχώς παρατηρούμε ομάδες νεόπτωχων!! Εάν εντοπιστούν οικογένειες στο Χωριό, που να έχουν ανάγκη από στήριξη οικονομική, να έχουν στήριξη και συμπαράσταση.
sinadisi ginaikwn kodariotisa maria valsamidou Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση γυναικών στο Σπίτι του Πολιτισμού στην Κονταριώτισσα
Μαρία Βαλσαμίδου
Η συνδρομή των κατοίκων, να γίνεται με πολύ λεπτό χειρισμό, για να μην κλονιστεί η αξιοπρέπεια τους.!! Πάντως ήθελα να πω ένα μπράβο στα μέλη του συλλόγου για την ανθρώπινη πρωτοβουλία, που φαντάζει σαν αχτίδα ελπίδας, στο γκρίζο σκηνικό της ανθρωπότητας της παγκοσμιοποίησης, που στο πέρασμά της ισοπεδώνει ανθρώπινες αξίες, ελπίδες, αξιοπρέπεια,χαμόγελα, δικαίωμα στη ζωή και ταυτότητες!!
Και εδώ βλέπουμε και την αισιόδοξη πλευρά της κρίσιμης περιόδου που περνά η Χώρα μας. Ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους συλλόγους. Η Αληλλεγγύη να γίνει λάβα αγάπης και να κυλήσει παντού!!!