Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κλειστά σχολεία και τράπεζες την Τρίτη

Τη συμμετοχή τους στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη ανακοίνωσαν καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί καθώς και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην
απεργία εναντίον της νέας δανειακής σύμβασης, μιας σύμβασης που, όπως τονίζεται «οδηγεί το σύνολο του ελληνικού λαού στην εξαθλίωση με την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων με τη διάλυση των επικουρικών ταμείων, με απολύσεις στο Δημόσιο».
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους καθηγητές να συγκεντρωθούν στις 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.
Από την πλευρά της, η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της, κήρυξε επίσης εικοσιτετράωρη απεργία και καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.
Παράλληλα, τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). Όπως ανακοινώθηκε, η ΟΤΟΕ θα συμμετάσχει και στη πανεργατική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.
Με τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία, η ΟΤΟΕ τονίζει ότι αντιτίθεται στις μειώσεις αποδοχών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, των κανονισμών εργασίας, καθώς και κάθε κατοχυρωμένης έννοιας εργατικού δικαίου και κοινωνικής προστασίας, που επιδιώκεται και με την κατάργηση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων.
Απαίτηση της ΟΤΟΕ είναι «μία άλλη πολιτική απάντηση εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, με συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα βάζει φραγμό στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στη συρρίκνωση των εισοδημάτων και στην αφαίρεση των κοινωνικών δικαιωμάτων».


http://www.kentrinews.gr/ellada/212-2012-02-06-15-29-03