Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η απάντηση του ΙΚΑ Κατερίνης στο Δήμαρχο σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Γ.Ν. Κατερίνης


Σχετικά με τη χιονόπτωση και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις χτεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Κατερίνης σε ότι αφορά τον καθαρισμό της οδού Κανελλοπούλου , στην οποία βρίσκεται η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ και το κτίριο των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Κατερίνης να επισημάνουμε τα εξής:

Kατανοούμε πλήρως το γεγονός ότι η ένταση και η έκταση των φαινομένων δημιούργησαν πλείστα προβλήματα σε όλο το δήμο Κατερίνης.
Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε την υπερπροσπάθεια των υπαλλήλων του Δήμου για την ομαλή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Θεωρούμε όμως εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτές που αντιμετωπίσαμε το βράδυ της Τετάρτης έως τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο κρίσιμος παράγοντας είναι ένας. Ο συντονισμός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Και μια μονάδα Υγείας στην πόλη θα έπρεπε να αποτελεί μια από τις πρώτες και βασικές προτεραιότητες.
Η ίδια η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε σχετική εγκύκλιό της αναφέρει σχετικά: «Ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των δρόμων που οδηγούν σε νοσοκομεία, Κ.Υ. και κτίρια υπηρεσιών ζωτικής σημασίας πρέπει κατά προτεραιότητα να επιλυθούν».
Θα θέλαμε να απαντήσουμε ειδικά σε δύο από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος:
1. Αναφέρθηκε σχετικά με τον καθαρισμό της οδού Π. Κανελλοπούλου ότι το μηχάνημα καθάρισε στις 2:00. Όχι μόνο δεν καθάρισε στις 2:00 αλλά το μηχάνημα ήρθε μετά την 11η πρωινή , περίπου στις 11:30.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν και οι υπάλληλοι Καλαϊτζής Γεώργιος και Πιατίδης Γαβριήλ οι οποίοι προσπάθησαν να περπατήσουν προς την υπηρεσία στις 6:45-7:00 δεν τα κατάφεραν, και το αυτοκίνητο του ιατρού κου Καραβίδα, ο οποίος ήταν επίσης Π. Κανελλοπούλου στις 7:30, να κολλήσει στο χιόνι.
Σας ενημερώνουμε ότι το ωράριο των υπαλλήλων των διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ είναι 7:30-15:00 και των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Μονάδας είναι 7:30-19:00. Η προσέλευση πέραν του ωραρίου παραπέμπει σε άλλες διοικητικές πράξεις.
Η υποχρέωση όμως αρμόδιου φορέα να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας όπως επίσης και του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνηςείναι κατεπείγουσα.
2. Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ προσήλθαν αργά μετά τη 10η πρωινή και μπήκαν στο κτήριο σπάζοντας το λουκέτο. Η δικαιολογία σχετικά με την έλλειψη σωστού συντονισμού στο δύσκολο έργο των υπαλλήλων του Δήμου και η θέση του ως Δήμαρχος, δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που θα εισέλθουν οι υπάλληλοι στην υπηρεσία και φυσικά θεωρούμε άστοχη και άσχετη την τοποθέτηση του.
Δεν είναι αρμοδιότητά του να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα ανοίξει η πόρτα της υπηρεσίας μας. Οι περίπου 18 υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών και οι 20 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας, οι τακτικοί ιατροί της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας, καθώς και οι υπάλληλοι του 184 (τηλεφωνικό ραντεβού ΙΚΑ), μαζί με την διευθύντρια του ΙΚΑ Κατερίνης και τον Διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας, αλλά και 2 ασφαλισμένοι οι οποίοι προσήλθαν να εξυπηρετηθούν από την υπηρεσία ήταν εκεί από τις 7:30 και όχι αργά όπως ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος.
Θεωρούμε απαράδεκτη την τοποθέτησή του και τη μομφή που αφήνει για την υπηρεσία του ΙΚΑ και τους υπαλλήλους, διότι ανεξαρτήτως καιρού οι υπάλληλοι ήταν στις επάλξεις όπως έπρεπε για τους ασφαλισμένους της περιοχής μας. Καλό είναι στις περιπτώσεις αυτές να προσπαθεί ο καθένας να φέρει εις πέρας σωστά τη δική του υποχρέωση και δουλειά και όχι να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί να στρέψει αλλού την αγανάκτηση του κόσμου χωρίς να αναλαμβάνει το βάρος της δικής του ευθύνης.
Εκ μέρους των υπαλλήλων που προσήλθαν στο καθήκον τους έγκαιρα και παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Η Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κατερίνης Κατερίνης
Πατέρα Στ. Ευαγγελία
Ο Διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας
Καρκαλέτσης Κων/νος