Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ σχετικά με νέα έργα που εντάχθηκε στο ΠΕΠ 'Μακεδονίας-Θράκης'


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή των παρακάτω πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης:
· Ο Δήμος Σιθωνίας υπέβαλλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Προσθήκη κατ’ επέκταση σε υφιστάμενο σχολικό κτίριο (Γυμνάσιο Νικήτης), λειτουργική αναβάθμιση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.279.725,43 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή, κατ’ επέκταση, προσθήκης επί του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 736,03 τ.μ., καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρο. Επίσης αφορά και στην λειτουργική αναβάθμιση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου. Με την υλοποίηση της πράξης θα δημιουργηθούν 3 επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλπ.
· Ο Δήμος Πολυγύρου υπέβαλλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καλυβών Γερακινής Δήμου Πολυγύρου». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 2.385.411,48 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή ενός τριώροφου σχολικού κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 1716,86 τ.μ., για την λειτουργία εξαθέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.
· Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους υπέβαλλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναστηλωτικές εργασίες τμημάτων και ολοκλήρωση δυτικής πτέρυγας της Ι.Μ. Ξενοφώντος». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 2.589.375,28 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή νέου κτιρίου που εκτείνεται από το χώρο του σημερινού αποστακτηρίου έως τη ΝΔ πτέρυγα της Ι.Μονής, εφάπτεται στον εξωτερικό καστρότοιχο και θα χρησιμοποιηθεί για λειτουργικούς χώρους συνοδικού, εκθέσεων, αποστακτηρίου, πατητηριού και αποθήκης οίνων με παράλληλη αναστήλωση και αξιοποίηση όμορου κτίσματος του 1885.