Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μια συγχώνευση που ναυάγησε

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε ναυάγιο φαίνεται ότι οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις και οι διεργασίες ανάμεσα στις εταιρίες Vodafone και Wind, που στόχο
είχαν να οδηγήσουν σε μια στρατηγική συμμαχία και συγχώνευση.

Την πρωτοβουλία της απόσυρσης από το συνοικέσιο πήρε η διοίκηση της Vodafone, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται λεπτομέρειες του τι προηγήθηκε στις συζητήσεις των δυο εταιρειών.

Η σχετική είδηση περί της πρόθεσης συγχώνευσης της Vodafone και της Wind είχε δει το φως της δημοσιότητας τον προηγούμενο Αύγουστο, και την είχαν επιβεβαιώσει οι διοικήσεις και των δυο εταιρειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, οι δυο εταιρείες επιβεβαιώνουν ότι συμφώνησαν να σταματήσουν τις συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή επιχειρηματική συνεργασία, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το παρασκήνιο που οδήγησε στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Εδώ και αρκετό καιρό πάντως, διακινείτο η φήμη πως μια πιθανή συγχώνευση της Vodafone με τη Wind, που θα ανέτρεπε τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, εκεί όπου κυριαρχεί σήμερα η Cosmote, θα… έπεφτε στον τοίχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


http://www.statesmen.gr/