Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτοί οι δρόμοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Συνεχείς αποχιονισμοί-Χωρίς σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα μέχρι στιγμής στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο

Ενημέρωση πολύ πρωί...


Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά, ακόμη κι αν σε κάποιες περιοχές απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης. Τα μηχανήματα – οχήματα (αλατιέρες) επιχειρούν διαρκώς σε όλες
τις Περιφερειακές Ενότητες κρατώντας ανοιχτούς τους δρόμους.
Ήδη, από τις απογευματινές ώρες ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας συντόνιζε το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ από χθες το πρωί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονταν σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα που τυχόν προκύψει από την κακοκαιρία.
Έτσι, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η χιονόπτωση και μέχρι αυτή την ώρα, οχήματα - μηχανήματα της Περιφέρειας (αλατιέρες) επιχειρούν διαρκώς σε όλη την Κεντρική Μακεδονία κρατώντας ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Αποκαταστάθηκαν δε άμεσα τα προβλήματα όπου παρουσιάστηκαν αρχικά, όπως στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου, ενώ αλατιέρες επιχειρούν σε περιοχές όπως (ενδεικτικά) Περιφερειακή Οδός, Ζαγκλιβέρι, Σοχός, Μελισσοχώρι, παλαιά εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης, Μουδανίων, διασταύρωση Ν. Μαδύτου, π.ε.ο. προς Ευζώνους. Αυτή την ώρα η κατάσταση ανά περιφερειακή ενότητα έχει ως εξής:

• Στη Θεσσαλονίκη η οδός Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη μένει κλειστή από την Τροχαία για προληπτικούς λόγους.
• Στην Ημαθία το δίκτυο παραμένει ανοιχτό αλλά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω έντονης χιονόπτωσης.
• Στην Πιερία από Πυργετό προς Κατερίνη στην ΠΑΘΕ όπως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο χρειάζονται αλυσίδες.
• Στο Κιλκίς οι δρόμοι είναι ανοιχτοί παρά τη χιονόπτωση
• Στην Πέλλα υπάρχει έντονη χιονόπτωση και στην πόλη της Έδεσσας, ωστόσο οι δρόμοι μένουν ανοιχτοί, ενώ μετά την Άρνισσα προς Φλώρινα οι αλυσίδες είναι απαραίτητες.
• Στη Χαλκιδική στο βόρειο τμήμα χρειάζονται αλυσίδες λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης ενώ το τμήμα Πολυγύρου - Μουδανιών μένει ανοιχτό.
• Στις Σέρρες η εθνική οδός προς Θεσσαλονίκη είναι καθαρή ενώ οι αποχιονισμοί συνεχίζονται και στο βόρειο τμήμα του νομού, είναι απαραίτητες δε αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Σημειωτέον ότι στο ορεινό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή καθώς σε ορισμένες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2310 428021 και 6983 337291 ή με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Τέλος, σημειώνεται ότι σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη θα την έχουν οι Δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων.