Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η πίτα των αδειούχων ραδιοερασιτεχνών στη Νέα Χράνη Πιερίας

Την καθιερωμένη πίτα έκοψαν και οι δραστήριοι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες, οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν στα γραφεία τους, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, στη Νέα
Χράνη.

Συμμετείχαν πάνω από 25 μέλη και στην αρχή ο πρόεδρος του συλλόγου Αδάμος Σαραηλίδης αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, γνωστοποίησε στα μέλη τα τελευταία νέα και τις δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν για το 2012.
Τυχερός ήταν ο Νίκος Στίκος, ένα από τα παλιά μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Π και όλοι απόλαυσαν τη νοστιμότατη σπιτική βασιλόπιτα που ετοίμασε για την εκδήλωση ένας από τους συμμετέχοντες.
● Ο ΣΥ.ΡΑ.Π. σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών θα βοηθήσει τεχνικά στην διεξαγωγή συνομιλίας παιδιών του 5ου Λυκείου Κατερίνης με τον ISS Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποσκοπώντας στην προαγωγή του Ραδιοερασιτεχνισμού και την μελέτη θεμάτων σχετικών με το διάστημα.
Η εβδομάδα διεξαγωγής της επαφής έχει καθοριστεί και είναι από 27/2/2012 έως 4/3/2012 και πιθανή ώρα έναρξης των εκδηλώσεων θα είναι μάλλον μετά τις 9:00 με 10:00 το πρωί.  Εκείνη την ημέρα θα υπάρχει ικανός αριθμός ραδιοερασιτεχνών που θα πλαισιώσει αυτή την προσπάθεια.
Η συνομιλία θα είναι με έναν από τους αστροναύτες Daniel CBurbank KC5ZSX καιDonald RPettit KD5MDT.
                 
ΦΩΤΟ
Ο αστροναύτης Donald Pettit
 O πρόεδρος των ραδιοερασιτεχνών Πιερίας κατά την κοπή της πίτας
 Ο Νίκος Στίκος, ο τυχερός της εκδήλωσης
 Ραδιοερασιτέχνες της Πιερίας στην εκδήλωση

 Ο αστροναύτης Daniel Burbank

Δια χειρός Δ.Σφήκα