Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη η αδερφή του Λάκη Γαβαλά

Η αδελφή τού Λάκη Γαβαλά, η πενηντάχρονη Παναγιώτα Γαβαλά, παρουσιάστηκε οικιοθελώς σήμερα, στην Οικονομική Αστυνομία και συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε
7.747.017,14 ευρώ.

Η Παναγιώτα Γαβαλά είναι εντεταλμένη σύμβουλος δύο εταιρειών που είχαν ως δραστηριότητα τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και την εισαγωγή ρούχων και ενδυμάτων, σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί τα χρέη προς το Δημόσιο.

Μέρος των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, γιατί αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ενώ τα υπόλοιπα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η εντεταλμένη σύμβουλος εταιρείας διακόσμησης εσωτερικών χώρων, κατηγορείται ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 απέδωσε ανακριβώς Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ύψους 145.500,23 ευρώ, ενώ κατά τη διαχειριστική περίοδο του πρώτου διμήνου τρέχοντος έτους δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) ύψους 4.282,95 ευρώ.

Επίσης, σε βάρος της, ως εντεταλμένης σύμβουλου της άλλης εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ενδυμάτων και υποδημάτων, έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 7.597.233,96 ευρώ.

Η δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, και η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=127657