Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δ. Ψωμιάδης για τον τουρισμό: 'Με πολλή δουλειά, υπάρχει προοπτική'


Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, που εντατικοποιήθηκαν με αφορμή τη λειτουργία της έκθεσης για το Μέγα Αλέξανδρο στο Μουσείο του Λούβρου, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των συναντήσεων εργασίας των στελεχών της ΠΚΜ με φορείς τουρισμού και πολιτισμού, αλλά και με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο στη Γαλλία είναι ορατά, καθώς 1.000 Γάλοι Εβραίοι τουρίστες έχουν ήδη προγραμματίσει να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα (Πέσαχ), τον Απρίλιο του 2012.
     Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, «με πολλή δουλειά, υπάρχει προοπτική για την ανάπτυξη του τουρισμού. Η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός». «Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά για την προβολή του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας, ενός τόπου με μοναδικές ομορφιές και σπάνια πλεονεκτήματα. Ζητούμενό μας η εξωστρέφεια σε όλους τους τομείς. Και στον τουρισμό φαίνεται πως πάμε καλά», σημείωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
      Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η απόφασή μας να διοργανώσουμε στο Παρίσι παράλληλες εκδηλώσεις με την έκθεση για τη Μακεδονία στο Λούβρο έχει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας. Με σοβαρά βήματα και στοχευμένες δράσεις θα συνεχίσουμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, να επενδύουμε στην εξωστρέφεια και στην προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίαςσε τουριστικές αγορές από τις οποίες προσδοκούμε άμεσα οφέλη». Ο κ. Τζιτζικώστας επίσης ανέφερε πως σύντομα ολοκληρώνεται και θα παρουσιαστεί η νέα τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και το branding που θα χρησιμοποιείται στο εξής για την καλύτερη προβολή της.
       «Παρ’ όλο που ο Καλλικράτης μας έχει αφήσει γυμνούς σε κονδύλια και παρά την προκλητική αδιαφορία του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Μακεδονίας και της Θράκης στο σύνολό τους, δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα. Θέλουμε την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Καταβάλλουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για την ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Κεντρική Μακεδονία, την προσέλκυση νέων τουριστών και επενδυτών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού», επισήμανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
      Στα αισιόδοξα αποτελέσματα των επαφών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς στη Γαλλία αναφέρθηκε και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα δημοσίων και διεθνών σχέσεων Τζελίνα Μακραντωνάκη. «Η θετική εξέλιξη της επικείμενης επίσκεψης 1.000 Γάλλων Εβραίων τουριστών είναι αποτέλεσμα των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, με την ευκαιρία λειτουργίας της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο πρόσφατα στο μουσείο του Λούβρου και μετά από συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης», τόνισε η κ. Μακραντωνάκη.