Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η ανοικτή συζήτηση στον Κολινδρό στις 3-2-12


ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η στήριξη της τοπικής παραγωγής – δημιουργίας και πολλά άλλα συγκεκριμένα και ενδιαφέροντα συζητήθηκαν σε ανοικτή συζήτηση στον Κολινδρό
Μια πολύ ουσιαστική συζήτηση έγινε στην ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη στον Κολινδρό, στο Καφέ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΣ  στις 03-02-12.  Μεταξύ άλλων τονίστηκαν:

-         Η άμεση ανάγκη για μείωση των τελών άρδευσης που καθιστούν απαγορευτική σχεδόν την δενδροκομία στις ημιορεινές περιοχές και στον Κολινδρό.
-         Το οξύ πρόβλημα ύδρευσης, η ανάγκη να αντιμετωπιστεί θετικά το πρόβλημα της Μόρνας χωρίς προσωπικές εμπάθειες και ο ατελής έλεγχος παροχών.
-         Η απαξίωση των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.
-         Η αδράνεια στο ζήτημα του Βιοτεχνικού Πάρκου και της βοήθειας των επιχειρήσεων.
-         Το έλλειμμα προγραμματισμού ενίσχυσης πολιτιστικών δράσεων και το τεχνητό κλίμα διχασμού που καλλιεργεί η Δημοτική αρχή.
-         Η μη οργάνωση – προώθηση της ανακύκλωσης απορριμμάτων που φτάνει στο πρώτο 10μηνο του 2011 στο εξωφρενικά χαμηλό ποσοστό του 2,88%!, καθώς και η ανάγκη συστηματοποίησης διαχείρισης απορριμμάτων με σχετικό κανονισμό.
-         Η έλλειψη δράσεων προβολής τουριστικών προορισμών επίσκεψης, τοπικής ιστορίας και τοπικών προϊόντων (παραλίες, θρησκευτικός τουρισμός, υγροβιότοπος, λαογραφικό μουσείο, καταγωγή Ζορμπά, αρχαιότητες κ.λπ.) και η μη συμμετοχή σε εκθέσεις και διαδικασίες εξωστρέφειας.
-         Η μεγάλη ανάγκη συνεργασίας και καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων ως προϋπόθεση ανάπτυξης και προόδου.  Επισημάνθηκε ότι η τακτική της Δημοτικής αρχής αντίθετα ενισχύει τις διχαστικές τάσεις. 
-         Οι καταστροφικές συνέπειες της τυχόν λειτουργίας των Διοδίων.
-         Η επείγουσα ανάγκη κατασκευής συντομότερης οδού Κολινδρού – Κέντρου Υγείας.
-         Οι μεγάλοι κίνδυνοι ανεξέλεγκτης απόρριψης συσκευασιών φυτοφαρμάκων.
-         Οι θετικές προοπτικές για Δημοτικές δράσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα.
-         Η δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης της αδελφοποίησης Μιλάνου  - Κολινδρού που έγινε το 2005 καθώς και της συμμετοχής στις διασκέψεις Ευρωπαϊκών αγροτικών οικισμών με σκοπό την μεγιστοποίηση ωφελειών.




Αιγίνιο 09 – 02 –  2012
Για την  Σ.Ε.                                                                                                                      
              Α. Νταγλιούδης
              Χρ. Πρασκίδης


Δια χειρός Ισιδώρας Παραλυκίδου