Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Eιδήσεις με αίμα, σπέρμα και στέμμα…


Όταν ο αείμνηστος Σπύρος Μελάς είχε πει το εύστοχο και προφητικό εκείνο “ειδήσεις με αίμα, σπέρμα και στέμμα”,ποιος να φανταζότανε ότι σήμερα, στην Ελλάδα του μνημονίου,το λόγια του
αυτά, θα ήταν επίκαιρα όσο ποτέ.

Η είδηση (?) που δημοσιεύθηκε, εξ αφορμής όπως ελέχθη, μίας αδόκιμης ανάρτησης στο twiter, επωνύμου δημοσιογράφου-που εξασφαλίζει τον επιούσιο, εργαζόμενος στην αισχρά τηλοψία-ότι η αστυνομία, σε έλεγχο ρουτίνας, που έκανε σε μπλόκο, επί της εθνικής οδού, εντόπισε σε… αυτοκίνητο γνωστού Μητροπολίτη της Εκκλησίας μας, το ποσό–άκουσον, άκουσον–των 35.οοο.οοο ευρώ, καθώς και δύο όπλα, έκανε με ορμή αστραπής, τον γύρο όλου του κόσμου!.

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΙ ΜΥΘΟΠΛΟΚΟΙ ΚΑΛΑΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΣΠΕΡΜΟΛΟΓΩΝ!!


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Δεν χρειάσθηκε ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε ιδιαίτερος κόπος, για να γίνει γνωστή , η είδηση αυτή και μάλιστα στους εκκλησιαστικούς,κυρίως, κύκλους.Τα τηλέφωνα άναψαν από την πρώτη στιγμή και οι εικασίες και τα κουτσομπολιά, έδωσαν και πήραν..Είναι κι αυτό ένα από τα επιτεύγματα της εποχής που ζούμε και ένα από τα λίγα καλά, του Μεγάλου Χωριού,που έγινε ο κόσμος μας,κατά τον Ζάκ Λυάν.

Σε χρόνο ολιγότερο του προβλεπομένου,το κακό από την ανεξέλεγκτη διάδοση της σπερμολογίας αυτής,είχε πλέον συντελεσθεί.Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε δημοσίευση συγκεκριμένου ονόματος, τα σενάρια που ακούγονταν ήταν πολλά! Ολοι οι Ιεράρχες θεωρήθηκαν,a priori, ύποπτοι!ΟΛΟΙ,ΝΑΙ ΟΛΟΙ,μηδενός εξαιρουμένου,δυστυχώς,κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο! Τα μαχαίρια βγήκαν και οι..νεκροθάφτες έπιασαν αμέσως, δουλειά!Βλέπετε,μέσα στο χώρο της Εκκλησίας το κουτσομπολιό και το θάψιμο ευδοκιμούν. Ισως γιαυτό και ισχύει το χιλιοειπωμένο..αφού βρήκαμε παπά,να θάψουμε πέντε-έξι!.

Το ανησυχητικό,ωστόσο,είναι ο τρόπος που αποδεχόμαστε ειδήσεις τέτοιου περιεχομένου και η γενίκευση με την οποία λειτουργούμε στην απόδοση ευθυνών!Λες και αφήνουμε το τέρας που κρύβουμε μέσα μας,ελευθερο να δράσει και να κατασπαράξει εκείνη την ώρα κάθε άνθρωπο φερόμενο ως ένοχο, ή έστω ως ύποπτο.

Το υγιές,πάντως, για την κοινωνία μας και για τον πολιτισμό μας,θα ήταν να ισχύει το εντελώς αντίθετο!Να λέγαμε όλοι με ένα στόμα,οτι δεν γίνεται,δεν μπορεί, να υπάρχει αλήθεια σε μια τέτοια είδηση,η οποία είναι στα σίγουρα,αποκύημα της φαντασίας ενός αρρωστημένου εγκεφάλου!

Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και το…τσουνάμι, του 2004-2005? Τόσο απλά και αβασάνιστα, δεν στήθηκε η ερεβώδης αποκαθήλωση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου? Τόσο απλά και γρήγορα, δεν χύθηκαν τόννοι λάσπης κατά συγκεκριμένων προσώπων,με στόχο την αποδόμησή τους?Αλλά,ας μην τα θυμόμαστε σήμερα όλα αυτά!Ομως και ας μην τα ξεχνάμε!

Και γιατί συνέβη τώρα,σε αυτή την συγκυρία,το θέμα αυτό?Τι κρύβει αυτή η αθλιότητα,που..” πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς”,αποκαλύφθηκε το κάλπικο και σαθρό περιεχόμενό της?

Διότι είμαστε,ή έχουμε γίνει από τη συνήθεια, ευάλωτοι, σε τέτοιου είδους διαρροές.Διότι τις τραβάει ο οργανισμός μας.Διότι προτιμούμε να είμαστε μέλη μίας τέτοιας κοινωνίας, με ακραία και αρρωστημένα φαινόμενα,παρά μέλη μίας σωστής και οργανωμένης κοινωνίας..Διότι έτσι ικανοποιούμε το άρρωστο και ψυχοπαθογενές εγώ μας και κάνουμε ένα είδος ψυχοθεραπείας,για να ισορροπήσουμε τη μονίμως πάσχουσα από φιλαυτία, κρυφή πλευρά του εαυτού μας!Διότι αργήσαμε,ίσως, να ανακαλύψουμε τον Θεό, αλλά και όταν τον ανακαλύψαμε, ο τρόπος που τον ανακαλύψαμε είναι λάθος..Τον θεωρούμε εντελώς “δικό μας”, ένα παίγνιο στα χέρια μας…Ικανό να προστατεύει μόνο εμάς και τις ενέργειές μας ,όσο τραγικές και δόλιες κι αν είναι και να τιμωρεί τους άλλους,άσπονδους φίλους και εχθρούς,ακόμη κι αν αυτό που πρεσβεύουν εκείνοι, είναι πολύ πιο αγνό και σαφώς ανώτερο από τον κόσμο-υπόκοσμο,που κρύβουν ορισμένοι από μας μέσα τους, με περισσή φροντίδα και δεξιοτεχνία!

Ομως ο Θεός Αγάπη εστί!!Δεν έχει σχέση με όλα αυτά, τα μικρά και τα βρώμικα της ανθρώπινης φύσης!Είναι Πατέρας φιλεύσπαχνος και ανεκτικός και δεν είναι ένα εργαλείο, για να το χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν,για να ικανοποιούμε τις αρρωστημένες και υστερικές φιλοδοξίες μας

Το απαράδεκτο,όμως, επεισόδιο, που είδε το φώς της δημοσιότητας και τάραξε την Εκκλησία κι ανησύχησε τους Αγίους Αρχιερείς μας,που όλο το βράδυ εχθές,έπαιζαν το κυνήγι του…χαμένου θησαυρού,έδωσε πάλι αφορμή στους διώκτες της ,να πουν τα δικά τους ακατανόμαστα και εμετικά, κατά του κλήρου και μάλιστα κατά των Ιεραρχών μας.Και το συμβάν αυτό,συνέβη και για έναν ακόμη βασικό λόγο, τον οποίο δεν πρέπει να αγνοήσουμε!.. Συνέβη,διότι επλεόνασαν την εποχή που ζούμε ,τα παπαγαλάκια,επερίσσευσαν οι ατάλαντοι,οι ανερμάτιστοι και οι ανεύθυνοι σπερμολόγοι,που σπάνε πλάκα όταν λέγονται,δημοσιεύονται κι ακούγονται αθλιότητες αυτού του επιπέδου.. Και μετά χαίρονται με τον διασυρμό των άλλων!!Ο Γκαίμπελ,μπορεί να πέθανε…Ο Γκαίμπελισμός,όμως, ζει και βασιλεύει ανάμεσά μας!

Αν η χώρα μας δεν ζούσε αυτή την τραγική οικονομική συγκυρία,που έχει κάνει τη ζωή μας εντελώς δύσμοιρη και το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας, τραγικά αβέβαιο,τότε αυτή η τζούφια είδηση, θα έπαιζε” πρώτο θέμα”, σε όλα τα δελτία ειδήσεων και θα ήταν πρωτοσέλιδο, σε όλα τα ταμπλόιντ!!Ξέρετε,τι είναι 35 εκ.ευρώ την σήμερον ημέρα??Και ξέρετε πόσο πολλά είναι τα χρήματα αυτά,για να διαρρέεται χωρίς αιδώ,και επί ώρες, οτι βρέθηκαν,δήθεν, μέσα στο αυτοκίνητο ενός… “γνωστού Ιεράρχη”, μαζί με δύο όπλα??Είναι απίστευτο και μόνον ως απλό γεγονός,αριθμητικά και ποσοτικά,δηλαδή από πλευράς όγκου!Για να τα μετρήσει κανείς,τόσα χρήματα, θέλει χρόνο,πολύ χρόνο!Κανείς μας δεν το σκέφτηκε εξ αρχής έτσι!Αντιθέτως, το αποδεχθήκαμε,το φάγαμε,το.. χάψαμε,που λέμε, για όλους τους προαναφερόμενους λόγους,λές κι ήταν στραγάλια!Η ανθρωποφαγία μας,υπερίσχυσε της λογικής μας!

Σκέφτομαι και μελαγχολώ με τη σκέψη αυτή που θα σας περιγράψω ευθύς αμέσως..Το τραγικό φινάλε,ενός Μητροπολίτη της Εκκλησίας μας,ο οποίος καθαιρέθηκε και ο οποίος, πάντως, δεν ήταν περισσότερο αμαρτωλός από τους άλλους και από κάποιους που μας κάνουν τους .. Αγίους!

Αν ο δύσμοιρος,λοιπόν, πρώην Αττικής Παντελεήμων, έγινε ρόμπα κι εξέπεσε του αρχιερατικού αξιώματός του και φυλακίσθηκε και καθαιρέθηκε,μόνο για 200 χιλ.που όπως είχε ισχυρισθεί, η τότε Ηγουμένη της Μονής του Αγίου Εφραίμ, της ζήτησε να του δώσει( δεν μιλάμε για τα 3 εκ.που ακούσθηκε την εποχή εκείνη οτι έχει στην κατοχή του, τα οποία μάλιστα συνέλεξε,όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει, με πολύ κόπο, για μία ώρα ανάγκης,για τα… γεράματα),φαντασθείτε τι θα γινότανε για τα35 εκ., που υποτίθεται οτι… βρισκότανε στο αυτοκίνητο του..γνωστού Μητροπολίτη!!!!

Δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νούς,τούτη την ώρα,τι θα είχε συμβεί αν η είδηση ήταν αληθινή!Τι καζούρα αλλά και τι χασούρα, θα είχε υποστεί ο.. πλεονέκτης και φιλάργυρος Ιεράρχης των 35 εκ.ευρώ!!Κι αν ο πρώην Αττικής,έπαθε την πανωλεθρία που έπαθε και το..φιλάδελφον των συν-Επισκόπων του,τον έχει εγκαταλείψει πλέον, μετά την απαράδεκτη καθαίρεση που του επεβλήθη στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης(για μία χούφτα ευρώ),μπορούμε,τηρουμένων των αναλογιών, να φαντασθούμε τι θα έκαναν οι…αναμάρτητοι,κατά τα άλλα, συνεπίσκοποί του, για να γλυτώσουν από την ενοχλητική παρουσία, στον εκατομμυριούχο συνάδελφό τους!!Θα τον έκαιγαν στην πυρά.Και μετά θα γύριζαν, με ήσυχη τη συνείδησή τους,στις επαρχίες τους, οτι έπραξαν στο ακέραιο-φεύ- το καθήκον τους!

Όμως,όχι προς Θεού,δεν σκέφτονται όλοι οι Ιεράρχες μας με αυτό τον ποταπό τρόπο.

Αυτοί που σκέφτονται έτσι χαιρέκακα, είναι,ευτυχώς, ολίγοι,και μάλιστα… κατά πάντα ολίγοι!

Είναι αυτοί που είναι ή παριστάνουν τους φτωχούς και τους πέννητες ,εμφανώς,ενώ κατ’ιδίαν το… φυσάνε το χρήμα, ώστε να προβαίνουν με περισσή ευκολία σε πανάκριβες αγορές,για τις… ανάγκες πάντα,εννοείται, του ποιμνίου τους!Λέγεται οτι γνωστός και προβεβλημένος Ιεράρχης της Εκκλησ[ιας μας,ζήτησε από άλλο δυναμικό και ρηξικέλευθο Ιεράρχη,να του πουλήσει τις εγκαταστάσεις κατασκηνώσεων που διαθέτει η Μητρόπολή του, έναντι 9 εκ,ευρώ!!!Κι όταν αυτός αρνήθηκε διότι τις χρειάζεται για τις ανάγκες της επαρχίας του, του αύξησε ο γαλαντόμος Ιεράρχης το τίμημα κατά 2 εκ,ευρώ::Μάλιστα σωστά καταλάβατε…Ζητούσε να αγοράσει τις κατασκηνώσεις,έναντι 11 εκ.ευρώ!!

‘Ομως το θέμα μας δεν είναι αυτό.Αργά ή γρήγορα,όλα εκείνα που είναι αληθινά,ξεκαθαρίζονται και αποκαλύπτονται…Ενώ τα υποκριτικά,τα ψεύτικα,τα κατασκευασμένα και τα κατά παραγγελίαν,μπορεί να κερδίζουν στην αρχή έδαφος,όμως μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα,καταλύονται ως χάρτινος πύργος!Το άδικον ουκ ευλογείται!

Επί της ουσίας τώρα του θέματος που μας απασχολεί και κοντολογίς..θεωρούμε οτι είναι επιεικώς απαράδεκτο, να βγαίνουν στα φόρα,τέτοιου είδους ειδήσεις και μάλιστα τόσο αβασάνιστα!

Καλά θα κάνουν οι μυθοπλόκοι κάλαμοι,εξαρτώμενοι ή μη, να πάψουν να δηλητηριάζουν,επιτέλους, το χριστεπώνυμο πλήρωμα,με τέτοιες ανεύθυνες ενέργειες,προς εντυπωσιασμό και μόνο! .Πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν οτι κάθε άλλο, παρά καλό κάνουν στην Εκκλησία , τέτοιες προβολές,όταν μάλιστα γνωρίζουμε οτι προέρχονται από ξένα κέντρα!Το κακό που κάνουν είναι το ίδιο,από τη στιγμή που υιοθετούνται τέτοιες διαβολές, οι οποίες έχουν συγκεκριμένο στόχο!

Ο στόχος τέτοιων ενεργειών είναι ένας και προφανής… Να φέρουν την Εκκλησία στο προσκήνιο και να ρίξουν λάσπη με την οκά…Ευτυχώς που αυτή τη φορά, διάλεξαν λάθος τρόπο!


Υ.Γ.
Η καταγραφή της μάρκας του αυτοκινήτου που επέβαινε,δήθεν,ο εν λόγω γνωστός Μητροπολίτης,-σκαραβαίος,βόλγκς βάγκεν-κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν…Κι αυτό πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά τον αξιοπρεπή εκείνο Μητροπολίτη της Εκκλησίας μας,που συνήθιζε να κυκλοφορεί με τέτοιου τύπου αυτοκίνητο και ο οποίος, κάθε άλλο παρά έχει προκαλέσει το λαό μας,με την εν γένει συμπεριφορά του, τα τριάντα χρόνια που ποιμαίνει την θεόσωστη και ιστορική επαρχία του!


http://www.kentrinews.gr/