Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι Α΄Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων που έγιναν στην Αυστρία


Ολοκληρώθηκαν οι Α΄Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων που έγιναν στην Αυστρία από 13-22 Ιαναουαρίου, οι οποίοι παρολίγο να δημιουργήσουν ένα τεράστιο θέμα αφού υπήρχε η σκέψη να μην
παρελάσει πρώτη η ελληνική αποστολή όπως γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θερινούς και χειμερινούς.

Υπήρξε μεγάλη αντίδραση και το θέμα έληξε. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που θέλουν να κοντίνουν την χώρα μας. Ας το έχουμε όλοι στο μυαλό μας.
Λοιπόν είχα την τύχη να τους παρακολουθήσω από κοντά την τελετή έναρξης των αγώνων και να δω επίσης και κάποια αλπικά αγωνίσματα.
Γνώρισα επίσης το νέο αστέρι που αναδείχτηκε από τους αγώνες, τον Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, από πατέρα Ιταλό (Μάουρο) και μητέρα ελληνοιταλίδα (Χριστίνα).
Ο μικρός πήρε την 8η θέση στο αγώνισμα Souper G. πολύ καλά πήγε και η Κατερινιώτισσα Αναστασία Γκόγκου, που ήταν 21η στο σλάλομ.
Ο τρίτος της ομάδας, ο Δημήτρης Κυριαζής προσπάθησε πολύ και στο σπριντ (42ος) και στην αντοχή (48ος).
Στη φωτο είμαι στην πίστα των καταβάσεων με τον Μασιμιλιάνο, την Αναστασία και τον προπονητή Σάββα Σιονακίδη, από το Ελατοχώρι Πιερίας.

Γράφει ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

theodorakopoulos giannis Ολοκληρώθηκαν οι Α΄Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων που έγιναν στην Αυστρία
Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είναι δημοσιογράφος κι έχει καλύψει τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε όλα σχεδόν τα σπόρ. Εργάστηκε σε διάφορους τομείς του ρεπορτάζ (κοινοβουλευτικό, οικονομικό) αλλά τον κέρδισε τελικά το αθλητικό.



http://portalpierias.gr/archives/2250