Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΕΒΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας»


Θεσσαλονίκη, 24 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας»

Την Tετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, ενημερωτική
εκδήλωση με θέμα «Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας». Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, ενώ συμμετέχει και το Οικονομικό Επιμελητήριο Δ. Μακεδονίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ICAP Group και την τεχνική στήριξη του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.



Την εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 17:00, θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μανώλης Καρακάσης και ο Πρόεδρος του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Αποστολίδης.



Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Δημήτρης Λακασάς, θα παραθέσει ομιλία με τίτλο «Παράγω και Εξάγω: Το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας», κατά την οποία θα αναφερθεί στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, στα εμπόδια και τις προοπτικές της περιοχές. Ο κ. Βασίλης Λάζαρης, Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «ΟΑΕΠ-Εξωστρέφεια» και θα παρουσιάσει τις δυνατότητες του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Τέλος, ο Διευθυντής Γραφείου Β. Ελλάδος της ICAP Group, κ. Θωμάς Ζαραλίδης, θα αναπτύξει το θέμα «Ανάπτυξη Εξαγωγών: Απαιτήσεις σε πόρους και εργαλεία».

Μετά τις ομιλίες αναμένεται να ακολουθήσει συζήτηση.